Go Back
Print
bors de maruntaie de pasare

BORS DE MARUNTAIE DE PASARE - ANUL 1965

Textul original al retetei: “1/4 kg cartofi, 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 ceapa, 1 cescuta cu orez, ½ l bors, 1 ou, maruntaie, aripi si git de pasare, patrunjel, sare. Se pun maruntaiele ,aripile si gitul sa fiarba cu zarzavatul taiat marunt  si sare. Separat se fierbe orezul si se adauga cind carnea este fiarta, odata cu borsul clocotit. Se drege borsul cu un ou batut in castron , peste care se toarna la inceput, cu incetul citeva linguri din oala apoi tot borsul. Se presara patrunjel verde tocat marunt si se serveste.”

Sursa: Carte de bucate, Rada Nicolae, Maria Iliescu, Elena Baltag, 1965

Timp preparare 2 hours 30 minutes
pentru 4 persoane

Ingrediente

  • maruntaie pasare, aripi, gat
  • cativa cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta orez
  • 1 ou
  • 1/2 l bors
  • patrunjel verde
  • sare

Instructiuni

  1. maruntaiele de pasare, aripile si gatul se spala bine si se pun la fiert in 1,5-2 l de apa. Se adauga si putina sare

  2. cartofii, morcovii, radacina de patrunjel, telina si ceapa se taie marunt si se  pun la fiert alaturi de bucatile de pasare

  3. cand carnea este fiarta, se adauga orezul fiert separat si borsul clocotit

  4. oul se bate bine separat, intr-un castron, adaugand putin cate putin cateva linguri de zeama din bors

  5. se adauga in oala cu bors oul batut (turnand putin cate putin) si  patrunjelul tocat marunt

  6. se serveste

Note reteta

Putem folosi maruntaie, aripi si gat de orice pasare (pui, gaina, gasca, curcan).

Daca pasarea este de curte, adaugam legumele numai dupa ce carnea este aproape fiarta.

Cantitatea de bors o potrivim dupa gust.

Bors de maruntaie de pasare – o ciorba foarte gustoasa.