Go Back
Print
pasta de cartofi cu peste afumat

PASTA DE CARTOFI CU PESTE AFUMAT - ANUL 1960

Textul original al retetei: "4 cartofi potriviti, 1 peste afumat (putina pasta de peste), 1 ceapa, ulei, zeama de lamaie. Se dau cartofii fierti prin masina de tocat. Se curata pestele de piele si de oase si se zdrobeste cu furculita. Se freaca pina devine ca o pasta si se amesteca cu cartofii. Se adauga o ceapa tocata fin. Se adauga putin ulei si zeama de lamaie. Cu aceasta pasta se pot prepara sandvisuri."

Sursa: 120 preparate culinare din cartofi, Ana Elenescu, 1960

Timp preparare 40 minutes
pentru 4 persoane

Ingrediente

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 peste afumat
  • 1 ceapa
  • putin ulei
  • putina zeama de lamaie
  • putina sare

Instructiuni

  1. Cartofii bine spalati se fierb in coaja apoi se decojesc si se paseaza ca pentru piure (se dau prin masina de tocat sau prin dispozitivul pentru pasat cartofi)

  2. Pestele afumat se curata de piele si de oase  si apoi se marunteste cu o furculita

  3. Cartofii pasati se amesteca cu pestele maruntit si se freaca totul bine cu ulei si zeama de lamaie (dupa gust) pana cand compozitia devine ca o pasta

  4. Se adauga ceapa tocata fin, se amesteca bine si se potriveste de sare

  5. Se serveste

Note reteta

Pasta de cartofi cu peste afumat – o gustare foarte usor de pregatit si foarte buna.