Textul original al retetei: "225 grame smantana, 225 g unt proaspat, ½ kg faina. Se face un aluat cu faina, smantana si jumatate din unt. Intinzi cu sucitorul, pui restul untului, strangi foaia in patru si repeti aceasta operatie de 4-5 ori, lasi apoi sa se odihneasca o ora. Intinzi apoi o foaie de grosimea unui centimetru, tai patrate si formezi cornuri, pe cari le umpli cu marmelada, le ungi cu ou si pui deasupra zahar si migdale sau nuci macinate; dai la cuptor."
Sursa: Carte de bucate, D-na A. Petrini, 1927
Se face un aluat din faina, smantana si jumatate din cantitatea de unt
Se intinde aluatul cu sucitorul, se imprastie pe intreaga suprafata a aluatului restul de unt, se strange foaia in patru si se framata usor astfel incat intreg untul sa fie incorporat in aluat
Aluatul se lasa sa se odihneasca 1 ora
Dupa ora de asteptare, pe o suprafata plana data cu faina se intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ 1 centimetru
Se taie aluatul in patrate potrivite, se pune cate putina marmelada pe fiecare patrat si se ruleaza cornurile
Cornurile se aseaza distantate intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina
Oul se bate bine cu o furculita si cu o pensula de bucatarie sau un servetel se unge suprafata fiecarui corn cu ou, apoi se presara zahar tos si nucile sau migdalele macinate
Se pune tava in cuptor si se lasa pana se rumenesc usor cornurile
Cand sunt gata, cornurile se asaza pe platoul de servit si optional se pudreaza cu zahar
Se servesc
In reteta originala nu este indicat tipul de marmelada (eu am pus marmelada de caise).
Cornuri foarte fragede si gustoase.