Go Back
Print
unt rosu

UNT ROSU - ANUL 1969

Textul original al retetei: "

100 g unt, 1 lingura pireu de sfecla. Sfecla fiarta se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma"

Sursa: Aperitive, Clementina Petra, 1969

tip Aperitiv
Timp preparare 5 minutes
Timp gatire 20 minutes
Timp total 25 minutes
pentru 2 persoane

Ingrediente

  • 100 g unt
  • cateva felii sfecla rosie

Instructiuni

  1. Se scoate untul din frigider pentru a se inmuia un pic pana pregatim restul ingredientelor

  2. Se curata sfecla rosie, se taie cubulete si se pune la fiert

  3. Cand sfecla este fiarta, cu ajutorul unui mixer, se face pasta

  4. 1 lingura pasta de sfecla se amesteca bine cu untul pana ce acesta are o culoare frumoasa rosie

  5. Untul se pune pe feliute de paine

  6. Se serveste ca aperitiv

Note reteta

Un aperitiv usor de pregatit, inedit, aspectuos si gustos.

Evaluarea mea: 5 din 5 stele.