Print
clatite rulate cu carne

CLATITE RULATE CU CARNE - ANUL 1938

Textul original al retetei: "6 oua, faina cat vor cuprinde, ½ litru lapte, ½ kg.carne de porc tocata, ½ kg. carne de vitel, 2 linguri de smantana, 200 gr. grasime, un pahar mare cu smantana. Din oua, faina cat cuprinde si lapte, formam compozitie de clatite pe cari le coacem in grasime. Carnea curatita si trecuta prin masina se prajeste in untura incinsa. Cand e gata, adaugam sarea necesara, punem 2 linguri de smantana, si piper pisat. Cu aceasta compozitie umplem clatitele, le rulam asezam pe farfuria in care vor fi servite, turnam smantana, dam la cuptor 10-15 min si servim."

Sursa: Bucatarie romaneasca , Lucreatia Opreanu, 1938

Timp preparare 2 hours
pentru 6 persoane

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1/2 l lapte
  • 150 g faina
  • 500 g carne tocata de porc
  • 500 g carne tocata de vita
  • 200 g untura
  • 2 linguri bune de smantana pentru umplutura
  • sare
  • piper
  • 250 g smantana (de pus peste clatite)
  • putin marar verde tocat marunt

Instructiuni

  1. Din oua, lapte si faina cat cuprinde (aproximativ 150 g) se face o compozitia de clatite

  2. Se prajesc clatitele si se lasa apoi deoparte (sa se raceasca putin)

  3. Carnea tocata de porc si de vita se rumeneste in untura incinsa

  4. Cand carnea este gata, se ia tigaia de pe foc si se adauga 2 linguri bune de smanatana, sare, piper pisat si se amesteca bine

  5. Clatitele se umplu cu compozitia de carne (cateva linguri la fiecare clatita), se ruleaza si se asaza una langa alta intr-o tava unsa cu putina grasime

  6. Se toarna deasupra clatitelor smantana (250 g) si se pune tava la cuptor pentru 10-15 minute

  7. Optional, inainte de a servi, se presara putin marar verde tocat marunt pe deasupra

Note reteta

Ca sa nu se lipeasca de tigaie clatitele cand le prajim putem pune putin ulei in compozitia de clatite (punand si in tigaie putin ulei bineinteles).

Chair daca reteta originala nu specifica am ales sa presar putin marar verde pe clatite inainte de a le servi.

Clatite rulate cu carne – o gustare consistenta si foarte buna.