Print
semilune

SEMILUNE - ANUL 1938

Textul original al retetei: "150 gr. unt, 150 gr. zahar praf, 5 oua, 150 gr. faina, sucu si coaja rasa dela 1 lamaie, 2 lingurite cacao, 200 gr. nuci tocate marunt (nu macinate), 100 gr. zahar tos. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, rand pe rand galbenusele de ou, faina, sucul si coaja de lamaie, apoi albusele batute spuma. Aceasta compozitie se imparte in doua. O parte se coloreaza cu cacao. Ungem o tava cu unt, tapetam cu faina, intindem compozitia de cacao, deasupra ei pe cea alba, apoi nucile tocate si amestecate cu zaharul tos. Coacem la foc potrivit. Cand sunt gata (calde), se taie cu forma de semiluna.”

Sursa: Bucatarie romaneasca, Lucretia Dr. Opreanu, 1938

Timp preparare 1 hour
pentru 4 persoane

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1 lamaie
  • putina sare
  • 2 lingurite cacao
  • 200 g nuci tocate marunt (nu macinate)
  • 100 g zahar tos
  • putin unt pentru uns tava
  • putina faina pentru tapetat tava

Instructiuni

  1. untul se freaca spuma si apoi se adauga zaharul, unul cate unul galbenusurile de ou, faina, sucul si coaja de la o lamaie

  2. albusurile de ou se bat spuma (cu putina sare) si se încorporeaza usor in compozitia de mai sus

  3. compozitia obtinută se imparte in doua, o parte se coloreaza cu cacao si o parte se lasa alba

  4. se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se intinde compozitia de cacao, deasupra ei se pune compozitia alba, apoi nucile tocate si amestecate cu zaharul tos

  5. se pune tava la cuptor la foc potrivit

  6. cand e gata, se scoate tava din cuptor și se taie prajitura imediat in tava, cu un pahar, in forma de semiluna

  7. se asaza semilunele pe platou si se servesc

Note reteta

Semilune  – frumoase și gustoase.