Go Back
Print
spanac de post

SPANAC DE POST - ANUL 1920

Textul original al retetei: "Dupa ce am curatat, spalat si scurs spanacul, il prajim in untdelemn fierbinte. Apoi il asezam intr-o tigae cu apa, cu untdelemn, sare, putin piper si stafide mici negre; si lasam sa fiarba pana scade sosul."

Sursa: Economia casnica sau carte de gospodarie, Elena M. Demetrescu, 1920

tip Fel Principal
Timp preparare 30 minutes
pentru 2 persoane

Ingrediente

  • 400-500 g spanac
  • cateva linguri ulei
  • 2 linguri stafide mici negre
  • putina sare
  • putin piper macinat

Instructiuni

  1. Spanacul curatat, spalat bine si scurs de apa se prajeste in ulei fierbinte pana se inmoaie

  2. Se pune peste spanac putina apa (suficienta cat sa fiarba spanacul insa sa nu fie prea multa)

  3. Se adauga stafidele, putina sare si putin piper macinat

  4. Se lasa sa fiarba pana cand scade sosul si spanacul e bine fiert (devine ca o pasta omogena)

  5. Spre final se gusta si se potriveste de sare (daca mai trebuie)

  6. Se serveste

Note reteta

Spanac de post – usor de preparat, interesant si foarte gustos.