Go Back
Print
salata verde preparata olteneste

SALATA DE TELINA PREPARATA OLTENESTE - ANUL 1969

Textul original al retetei: “Se curata salata si ceapa verde si se spala bine. Se taie salata taitei, ceapa verde marunt si se pun intr-un castron. Se prepara sosul din ulei, otet indoit cu apa, sare si piper. Se adauga mujdei de usturoi si un ardei iute taiat marunt. Se amesteca si se toarna peste salata”. 

Sursa: Pe urmele renumitei bucatarii romanesti, Nadejda Ciobanu, Veronica Brote, 1969

tip Salata
Timp preparare 10 minutes
pentru 2 persoane

Ingrediente

  • 1 salata
  • 1 legatura ceapa verde
  • putin ulei
  • putin otet
  • sare
  • piper
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ardei iute

Instructiuni

  1. se spala salata verde si se taie fideluta

  2. se curata ceapa verde si se taie rondele

  3. se pun salata si ceapa intr-un caston

  4. ardeiul iute se spala si se taie rondele

  5. din usturoi se pregateste un mujdei

  6. sosul pentru salata se pregateste astfel: se amesteca uleiul cu otetul indoit cu apa, sare, piper, mujdeiul de usturoi, si ardeiul iute taiat rondele

  7. sosul se toarna peste salata si ceapa; se amesteca bine

  8. se serveste 

Note reteta

Salata verde preparata olteneste – o combinatie foarte interesanta si foarte gustoasa.