Textul original al retetei: “Se curata salata si ceapa verde si se spala bine. Se taie salata taitei, ceapa verde marunt si se pun intr-un castron. Se prepara sosul din ulei, otet indoit cu apa, sare si piper. Se adauga mujdei de usturoi si un ardei iute taiat marunt. Se amesteca si se toarna peste salata”.
Sursa: Pe urmele renumitei bucatarii romanesti, Nadejda Ciobanu, Veronica Brote, 1969
se spala salata verde si se taie fideluta
se curata ceapa verde si se taie rondele
se pun salata si ceapa intr-un caston
ardeiul iute se spala si se taie rondele
din usturoi se pregateste un mujdei
sosul pentru salata se pregateste astfel: se amesteca uleiul cu otetul indoit cu apa, sare, piper, mujdeiul de usturoi, si ardeiul iute taiat rondele
sosul se toarna peste salata si ceapa; se amesteca bine
se serveste
Salata verde preparata olteneste – o combinatie foarte interesanta si foarte gustoasa.