Print
frigarui

FRIGARUI - ANUL 1912

Textul original al retetei: "Se taie carnea de la muschi in bucati potrivite. Apoi se taie o ceapa si se presara cu sare si cu piper si se freaca cu dansa bucatelele de carne bine; se stropesc cu putin vin si se ung cu putin unt; dupa aceia se pun in frigarile de lemn si o frig la inceput la foc iute, si in urma la un foc mai moale, ingrijind a le servi cu mustul lor."

Sursa: Cele trei bucatarii principale sau Bucataria romana, franceza si germana, 1912

tip Fel Principal
Timp preparare 1 hour
pentru 3 persoane

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc
  • 2 cepe
  • 1/2 pahar vin
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

Instructiuni

  1. Se spala carnea (muschiul de porc) si se taie cubulete potrivite

  2. Ceapa se curata de coaja, se spala, se taie solzisori si se presara cu sare si piper

  3. Intr-un bol incapator se pun bucatelele de carne si se amesteca bine cu ceapa

  4. Se pune peste carne si vinul si untul topit si se amesteca din nou bine

  5. Se lasa bolul cu carne deoparte cat timp pregatim gratarul astfel incat carnea sa absoarba cat mai mult din ingredientele adaugate (cu cat mai mult cu atat mai bine)

  6. Cand gratarul este gata, se infige carnea pe bete de lemn (pentru frigarui) si se pun pe gratar

  7. Se servesc frigaruile calde

Note reteta

Frigarui – moi, zemoase, aromate si gustoase