Bors de dovlecei in floare – pe cat de simplu pe atat de gustos. Excelent.
Textul original al retetei: "Punem la fiert apa, o saram si ii adaugam dovlecei rasi de coaja si taiati in felii rotunde, orez, marar si patrunjel taiat. Punem borsul care a fiert separat si putin leustean."
Sursa: Mancari de post – Maria Parvulescu, 1938
- 2-3 dovlecei in floare
- 2 linguri orez
- sare
- putin marar
- putin patrunjel
- 500 ml bors
- putin leustean
-
se pune apa la fiert cu putina sare
-
cand fierbe apa, se adauga dovleceii rasi de coaja, taiati rondele sau bucatele, orezul si putina verdeata (marar si patrunjel verde) tocata marunt
-
borsul se fierbe separat
-
cand dovleceii sunt fierti, se adauga borsul si se mai lasa cateva minute
-
la final se adauga putin leustean tocat marunt
-
se serveste
Bors de dovlecei in floare – pe cat de simplu pe atat de gustos. Excelent.