PLACINTA OLTENEASCA CU BRANZA – ANUL 1973

PLACINTA OLTENEASCA CU BRANZA  – ANUL 1973

Placinta olteneasca cu branza – o gustare foarte buna.

PLACINTA OLTENEASCA CU BRANZA- ANUL 1973
Timp preparare
2 hrs
 

Textul original al retetei: " Faina 600 gr., unt 50 gr, ulei 100 ml, oua 4 buc., brinza de vaca 1 kg., marar, sare. Se pregateste aluatul din faina, ulei, 1 ou si sare, se imparte in doua si se lasa ½ ora sa se odihneasca. Se intinde o foaie dintr-o bucata de aluat, se pune intr-o tava unsa cu unt si se coace circa 20’. Peste aceasta foaie se aseaza compozitia pregatita din branza, 3 oua, mararul curatat, oparit si tocat si sare, iar peste aceasta se pune alta foaie obtinuta din bucata a doua de aluat. Se unge cu grasime si se da la cuptor sa se coaca timp de 15-20’. "

Sursa: Culegeri de retete romanesti, 1973

pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 600 g faina
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 kg branza de vaci
  • 1 legatura marar
  • sare
  • putin unt pentru uns tava
Instructiuni
  1. se pregateste aluatul din faina, ulei, 1 ou si sare

  2. se imparte aluatul in doua si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora

  3. se intinde o foaie dintr-o bucata de aluat si se pune la cuptor intr-o tava unsa cu unt sa se coaca

  4. cand foaia este coapta, se pune peste aceasta foaie compozitia pregatita din branza, 3 oua, mararul curatat, oparit si tocat si sare

  5. peste compozitia de branza se pune alta foaie obtinuta din bucata a doua de aluat

  6. se inteapa foaia de deasupra cu o furculita formand patrate (pentru a ne fi mai usor sa o taiem cand e gata), se unge cu unt topit si se da la cuptor sa se coaca

  7. cand e gata, se lasa sa se raceasca placinta in tava si se taie

  8. se serveste

Note reteta

Consumata imediat dupa ce e coapta si racita placinta are un blat mai crocant si umplutura de branza e putin zemoasa. Daca o lasam pana a doua zi, blatul devine fraged iar compozitia de branza este bine inchegata.

Placinta olteneasca cu branza – o gustare foarte buna.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.