CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955

CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955

Ciorba de fasole, cu costita afumata – o ciorba foarte gustoasa.

CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955
Timp preparare
2 hrs
 

Textul original al retetei: "Pentru 5 portii: 2 pahare fasole (alba), 100 g costita (afumata), 4 bucati ceapa, 2 linguri bulion, 1 legatura verdeata, 2 bucati morcov, 2 bucati pastirnac, 2 fire tarhon, 1 lingurita sare. Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cind incepe sa fiarba, se adauga zarzavatul si ceapa (tocata marunt). Se adauga costita afumata (prajita) si bulionul lasind sa mai fiarbă. Se adauga tarhonul. Se poate servi dulce sau acrita cu putin otet. Deasupra se presara verdeata tocata."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955

pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 2 pahare fasole boabe alba
  • 100-200 g costita afumata
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 bucati pastarnac
  • 2 linguri bulion
  • 1 legatura verdeata (marar si patrunjel)
  • putin tarhon
  • 1 lingurita sare
  • putin ulei
Instructiuni
  1. se pune la fiert fasolea in apa rece (fasolea trebuie pusa la inmuiat in apa cu o seara inainte) iar cand fasolea incepe să fiarba, se schimba apa in care fierbe cu o alta apa incalzita

  2. se curata, se spala si se taie marunt morcovii, pastarnacul si ceapa

  3. cand fasolea incepe sa fiarba in a doua apa, se adauga zarzavatul si ceapa

  4. se rumeneste in putin ulei (incins) costita afumata taiata feliute, se stinge cu bulion si putina apa si se toarna peste fasole continuandu-se fierberea

  5. spre final, se adaugă tarhonul maruntit

  6. cand ciorba este gata, se potriveste de sare si se adauga verdeata tocata marunt (marar si patrunjel)

  7. se serveste

Note reteta

Ciorba de fasole, cu costita afumata – o ciorba foarte gustoasa.


Related Posts

SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942

SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942

Facebook Sufle de fasole – o gustare sau o garnitura foarte fina, foarte gustoasa si foarte interesanta.

CIORBA DE POTROACE MOLDOVENESTI – anul 1935

CIORBA DE POTROACE MOLDOVENESTI – anul 1935

Facebook O ciorba de potroace foarte gustoasa si racoritoare! Print CIORBA DE POTROACE MOLDOVENESTI – anul 1935 Timp preparare 10 mins Timp gatire 40 mins Timp total 50 mins   Textul original : „Aceasta ciorba se face si cu bors si cu zeama de varza […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.