PRAJITURA SACUIASCA – ANUL 1938

PRAJITURA SACUIASCA – ANUL 1938

Prajitura sacuiasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA SACUIASCA – ANUL 1938
Timp preparare
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: "Aluat fraged din 210 g faina, putina sare, 70-80 g zahar pisat, 140 g unt proaspat si 1 ou intreg. Il intindem deadreptul in tava, gros de 3 mm. Daca tava n-are margini sau e prea mare, oprim putin aluat sa facem o margine pe latura libera. Intai ca un sul subtirel, il apasam de marginea de aluat si-l mai subtiem. Ungem cu unt toate marginile tavii. Pe aluat intindem un strat de marmelada de coacaze sau de visine sau peltea de coarne. Din 210-250 g zahar pisat, 4 oua intregi si un albus facem compozitie afanata si-i adaogam 210 g nuci rase si 30-40 g pesmet. Totul peste stratul de marmelada. Egalizam. La cuptor potrivit. Cand s-a racit o taiem patrate sau dreptunghiuri. Marimea dupa plac. "

Sursa: Meniuri, Simona Racovita, est. 1938

pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 210 g faina
  • putina sare
  • 330 g zahar pudra
  • 140 g unt
  • 5 oua
  • 1 albus de ou
  • 1 borcan marmelada de coacaze (sau orice alta marmelada dulce acrisoara: de visine, coarne, caise, gutui , zmeura etc)
  • 210 g nuci macinate
  • 40 g pesmet
  • putin unt pentru uns tava
  • putina faina pentru suprafata de lucru
  • zahar pentru pudrat prajitura
Instructiuni
  1. Se face un aluat fraged din 210 g faina, putina sare, 80 g zahar pudra, 140 g unt si 1 ou. Aluatul se lasa la rece , in frigider, aproximativ 30 minute

  2. Pe o suprafata plana presarata cu faina, aluatul se intinde intr-o foaie de marimea tavii pe care dorim sa o folosim (o tava normala de placinta)

  3. Foaia de aluat se pune in tava unsa cu unt avand grija ca aluatul sa fie ridicat putin si pe marginea tavii (cam de grosimea unui deget)

  4. Peste aluat se intinde marmelada intr-un strat uniform

  5. Se pregateste o compozitie din 250 g zahar pudra amestecat bine cu 4 oua intregi si un albus batut spuma (cand punem albusul spuma amestecam foarte usor cu o spatula pana cand albusul este integral incorporat in compozitie). Se adauga si 210 g nuci macinate si 40 g pesmet continuand a amesteca foarte usor

  6. Compozitia se pune uniform peste marmelada

  7. Se da prajitura la cuptor la foc potrivit

  8. Cand e gata, se scoate tava din cuptor, se pudreaza cu zahar prajitura si se lasa sa se raceasca bine in tava

  9. Se taie in bucati dreptunghiulare micute si se serveste

Note reteta

Prajitura sacuiasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.