CIORBA A LA GREQUE DE VITEL – ANUL 1938

CIORBA A LA GREQUE DE VITEL – ANUL 1938

Ciorba a la greque de vitel – o ciorba fina si foarte gustoasa.

CIORBA A LA GREQUE DE VITEL
Timp preparare
3 hrs
 

Textul original al retetei: "Punem ½ kg carne de vitel, dela spata, spalata, fara pieliti, in bucati chiar cu oase, la foc cu 1 ½ l apa rece si nitica sare. Acoperim. Sa fiarba incetisor. Cam dupa 10 min. punem si 1 rad. mijlocie de patrunjel, una de morcov, 2 cartofi, toate cojite, date pe razatoarea de chitra. Supa fierbe mereu, incetisor, cam ¾ -1 ceas, cu totul pana ce carnea va fi moale. Dela carnea de vitel, scoatem oasele, daca sunt. In castron facem dres din patrunjel verde, tocat, 1 galbenus, 2-3 ling. smantana si turnam supa cu carnea si zarzavaturile. O acrim dupa plac cu lamaie."

Sursa: Meniuri, Simona Racovita, 1938

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 500 g carne de vitel
  • 2 l apa
  • sare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri smantana
  • zeama de lamaie dupa gust
  • patrunjel verde
Instructiuni
  1. carnea de vitel (fara pielite) se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu putina sare

  2. radacina de patrunjel, morcovul si cartofii se curata de coaja, se spala bine si se dau printr-o razatoare fina

  3. cand carnea de vitel fierbe, se ia bine spuma formata si se adauga zarzavatul si cartofii, toate razuite fin, continuandu-se fierberea

  4. separat, intr-un castron se bate bine galbenusul cu smantana si zeama de lamaie (dupa gust) adaugand putin cate putin zeama din ciorba pana cand compozitia devine destul de lichida

  5. cand ciorba este gata (totul este bine fiert), se ia oala de pe foc si dupa cateva minute se adauga compozitia de galbenusuri, putin cate putin, amestecand permanent

  6. se adauga si patrunjelul verde tocat fin si se serveste ciorba

Note reteta

Dupa ce punem compozitia de ou in ciorba, daca mai e nevoie mai adaugam zeama de lamaie (daca dorim sa fie mai acra).

Ciorba a la greque de vitel – o ciorba fina si foarte gustoasa.


Related Posts

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Facebook Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos. Excelent.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.