SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942

SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942

Sufle de fasole – o gustare sau o garnitura foarte fina, foarte gustoasa si foarte interesanta.

SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942
Timp preparare
2 hrs 30 mins
 

Textul original al retetei: "Se fierbe fasolea cu apa si putina sare. Se scurge si se aseaza intr-un gratin cu unt. Deoparte se trag 2 linguri nu prea pline de faina in 2 linguri de unt topit, fierbinte. Se mesteca, fara sa se rumeneasca deloc si se stinge cu lapte sau apa. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da deoparte. Cand compozitia e putin racorita, se pun doua linguri de svaiter sau parmezan ras si 3 galbenusuri puse pe rand. Se potriveste de sare. La urma se adauga cele 3 albusuri spuma. Se toarna compozitia peste fasole, se stropeste cu unt, se presara parmezan ras, se da la cuptor trei sferturi de ora. […].

Sursa: 101 feluri de mancari din oua, Sanda Marin 1942

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 500 g fasole boabe inmuiata in apa de seara
  • 2 linguri rase faina
  • 3 linguri unt
  • 1 cana lapte
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • 3 oua
  • sare
Instructiuni
  1. fasolea boabe se scurge de apa in care a stat la inmuiat de seara si se pune sa fiarba in apa rece

  2. cand fasolea incepe sa fiarba, se scurge apa in care fierbe si se inlocuieste cu alta apa adaugandu-se si putina sare si se continua fierberea

  3. cand fasolea este bine fiarta, aceasta se pune intr-o tava ceramica unsa cu unt

  4. separat se pregateste o compozitie astfel:

    – se trag 2 linguri rase de faina in 2 linguri de unt topit, fierbinte; se amesteca bine, fara a lasa sa se rumeneasca deloc si se stinge cu lapte

    – se lasa compozitia sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se ia de pe
    foc si se lasa sa se mai racoreasca

    – se adauga 2 linguri de parmezan ras si 3 galbenusuri puse pe rand. Se potriveste de sare

    – se adauga cele 3 albusuri batute spuma si se amesteca usor cu o lingura pana cand spuma de albus este integral incorporata in compozitie

  5. se toarna compozitia peste fasolea din tava, se stropeste cu unt, se presara parmezan ras si se da la cuptor pana se rumeneste frumos

  6. se serveste

Note reteta

500 g fasole reprezinta fasolea cantarita dupa ce a stat la inmuiat.

Asa cum indica si reteta originala in loc de parmezan putem pune svaiter.

Sufle de fasole – o gustare sau o garnitura foarte fina, foarte gustoasa si foarte interesanta.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.