Gogosi cu drojdie – gogosi foarte bune de post.
Textul original al retetei: "500 g faina, 15 g drojdie de bere, ½ lingurita sare, apa cat cuprinde pentru a face o coca moale, ulei pentru prajit, 2 linguri zahar pudra, vanilie, coaja de lamaie. Se framanta o coca moale sa se poata lua cu lingura, se lasa sa creasca si apoi se ia cu lingura si se prajeste in ulei bine incins. Se procedeaza ca la gogosile pripite. Se servesc fierbinti si pudrate cu zahar."
Sursa: Carte de bucate, Elisabeta Ciortan si Xenia Nicolau, 1957
- 500 g faina
- 15 g drojdie proaspata
- 1/2 lingurita sare
- putina esenta de vanilie
- putina coaja de lamaie rasa
- apa cat cuprinde pentru a face o coca moale
- ulei pentru prajit gogosile
- cateva linguri zahar pudra
-
din faina, drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie rasa si apa se framanta o coca moale sa se poata lua cu lingura
-
se lasa coca sa creasca
-
dupa ce a crescut, se ia cu lingura din coca, se pun gramajoare din cate o lingura de coca intr-o tigaie cu ulei bine incins si se prajesc gogosile (se procedeaza ca la gogosile pripite)
-
se servesc fierbinti si pudrate cu zahar
Gogosi cu drojdie – gogosi foarte bune de post.