MERE ARICIU – ANUL 1938

MERE ARICIU – ANUL 1938

MERE ARICIU – un dulce rapid de pregatit si foarte gustos.

MERE ARICIU – – ANUL 1938
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: "Curatam merele nu prea mari si din cele mai acrisoare si le scoatem samburele, ca sa ramane o adancime, pe care o umplem cu marmelada de caise. Asezam apoi merele intr-o tigaie si turnam peste ele un sirop de zahar. Siropul nici pana la jumatate nu poate sa fie, deoarece trebuie sa se coaca si nu sa fiarba. Dese ori trebue sa stropim merele. Cand s-au copt si racit, le impanam cu migdale asa ca merele aceste sa para ca niste arici micuti."

Sursa: Mancari de post, Maria Parvulescu, 1938

pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 8-10 mere micute, acrisoare
  • cateva linguri marmelada de caise
  • 5 linguri zahar
  • putina apa
  • o mana de migdale
Instructiuni
  1. Se curata merele de coaja, se scoate cotorul cu samburi si se umplu merele cu marmelada de caise

  2. Merele umplute cu marmelada se asaza intr-o tava

  3. Separat, se face un sirop din zahar si putina apa

  4. Siropul de zahar se toarna peste merele din tava (siropul sa fie cam de un deget in tava – sa nu ajunga pana la jumatatea merelor astfel incat merele sa se coaca si nu sa fiarba)

  5. Se pune tava la cuptor si lasam sa se coaca merele (in timpul coptului mai luam cu lingura sirop din tava si punem peste mere)

  6. Cand merele s-au copt, se lasa sa se raceasca si se impaneaza cu migdale astfel incat merele sa para mici arici

  7. Se servesc

Note reteta

MERE ARICIU – un dulce rapid de pregatit si foarte gustos.


Related Posts

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

Facebook Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos! Textul original al retetei: „Se pune fasolea la fiert. In timp ce fierbe fasolea, se curate, se spala o sfecla rosie si se da prin razatoare. Se tae o varza mica, in firisoare subtiri, pe […]

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.