Cartofi copti cu chimen – o gustare sau o garnitura foarte buna si interesanta.
Textul original al retetei: "500 g cartofi mici, 1 lingura chimen, 1 lingura ulei. Se perie si se spala bine cartofii cu coaja, se taie in doua, se ung cu ulei si se moaie fiecare jumatate in chimen. Se pun intr-o tava unsa cu chimenul in sus si se dau la cuptor 30 min."
Sursa: 120 preparate culinare din cartofi, Ana Elenescu, 1960
- 500 g cartofi mici
- 1 lingura chimen
- 1 lingura ulei
- sare
-
se se spala bine cartofii cu coaja si se taie in doua
-
se unge cu ulei fiecare jumatate de cartof (partea din interior) si se atinge de semintele de chimen puse pe o farfurie (chimenul se va lipi de ulei)
-
se pun cartofii cu chimenul in sus intr-o tava unsa cu ulei si se presara fiecare jumatate de cartof cu putina sare
-
se pune tava la cuptor 30 min – 40 min (pana se coc cartofii)
-
se servesc calzi
Cartofi cu chimen – o gustare sau o garnitura foarte buna si interesanta.