Salata de patlagele vinete – o salata de post simpla si gustoasa.
Textul original al retetei: "Patlagelele vinete se coc pe jaratec si se tin pana incep sa se inmoaie si se inegreste coaja. Cat sunt inca fierbinti se curata cu grija de coaja, se spala bine in apa rece si se pun pe un fund de lemn. Se apasa putin cu mana ca sa se scurga zeama si apa din ele si se toaca cu un cutit de lemn. Se pun intr-o strachina, se sareaza si se bat bine cu furculita, punand untdelemn indeajuns. La urma se pune otet si ceapa tocata marunt."
Sursa: Bucataria satului, Sanda Marin, 1940
- cateva vinete coapte
- 1 ceapa
- putin ulei
- putin otet
- sare
-
se toaca marunt vinetele coapte
-
intr-un castron, vinetele se bat bine cu ulei (punand uleiul treptat) pana cand devin pufoase
-
se adauga ceapa tocata marunt, sare si putin otet si se amesteca bine
-
optional se mai pune pe deasupra putin ceapa tocata marunt si se serveste salata
Se pot folosi vinete coapte proaspete sau congelate.
Salata de patlagele vinete– o salata de post simpla foarte gustoasa.