Chiftele prajite – simple si gustoase!
Textul original al retetei: " […] Toci impreuna doua parti carne de vaca sau de vitel, inca si mai bine, si o parte carne de porc. Apoi un ou sau doua intregi potrivit cu cantitatea carnei (un ou la jumatate de kilogram de carne), miez de paine muiat in zeama de carne, ceapa prajita, patrunjel tocat, sare, piper, putina slanina, daca carnea nu e destul de grasa. Toci toate acestea impreuna. Faci chiftelele, le tavalesti in faina si le prajesti in unt sau untura. Se mananca calde sau reci."
Sursa: 1501 feluri de mancari, Constantin Bacalbasa, 1935
- 1 kg carne de vita
- 500 g carne de porc
- putina slanina daca carnea nu e suficient de grasa
- 3 cepe
- 2 felii paine
- 2 legaturi patrunjel
- 3 oua
- sare
- piper
- putina faina
- unt sau untura pentru prajit chiftelele
-
ceapa taiata solzisori se rumeneste usor
-
painea se inmoaie in supa de carne sau in apa si se stoarce bine
-
se dau prin masina de tocat: carnea, putina slanina daca carnea nu e suficient de grasa, ceapa prajita, painea inmuiata si stoarsa bine si patrunjelul
-
se adauga tocaturii ouale, se pune sare, piper si se amesteca bine
-
se formeaza in mana chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura
-
se servesc
Chiftele prajite – simple si gustoase.