CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

Chiftele prajite – simple si gustoase!

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935
Timp preparare
1 hr 20 mins
 

Textul original al retetei: " […] Toci impreuna doua parti carne de vaca sau de vitel, inca si mai bine, si o parte carne de porc. Apoi un ou sau doua intregi potrivit cu cantitatea carnei (un ou la jumatate de kilogram de carne), miez de paine muiat in zeama de carne, ceapa prajita, patrunjel tocat, sare, piper, putina slanina, daca carnea nu e destul de grasa. Toci toate acestea impreuna. Faci chiftelele, le tavalesti in faina si le prajesti in unt sau untura. Se mananca calde sau reci."

Sursa: 1501 feluri de mancari, Constantin Bacalbasa, 1935

pentru: 8 persoane
Ingrediente
  • 1 kg carne de vita
  • 500 g carne de porc
  • putina slanina daca carnea nu e suficient de grasa
  • 3 cepe
  • 2 felii paine
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • putina faina
  • unt sau untura pentru prajit chiftelele
Instructiuni
  1. ceapa taiata solzisori se rumeneste usor

  2. painea se inmoaie in supa de carne sau in apa si se stoarce bine

  3. se dau prin masina de tocat: carnea, putina slanina daca carnea nu e suficient de grasa, ceapa prajita, painea inmuiata si  stoarsa bine si patrunjelul

  4. se adauga tocaturii ouale, se pune sare, piper si se amesteca bine

  5. se formeaza in mana chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura

  6. se servesc

Note reteta

Chiftele prajite – simple si gustoase.


Related Posts

GASCA CU VARZA ACRA – ANII 1930

GASCA CU VARZA ACRA – ANII 1930

Facebook Gasca cu varza acra – o mancare excelenta. Foarte gustoasa.

MUSACA DE TAITEI – anul 1943

MUSACA DE TAITEI – anul 1943

Facebook Musaca de taitei cu gust simpu de carne Print MUSACA DE TAITEI – 1943 Timp preparare 20 mins Timp gatire 20 mins Timp total 40 mins   Textul original: „Carne se prajeste in unt sau untura cu o ceapa taiata marunt. Se adauga un […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.