Chiftelute pe varza rosie – un fel de mancare excelent. Deliciu de toamna.
Textul original al retetei: "Se tae subtire o varza rosie intreaga, se freaca cu sare si piper, se caleste ½ ora in 125 gr. unt, se presara cu o lingura de faina, se stinge cu un pahar de vin rosu. Se prepara intr-un vas smaltuit caci cele spoite strica culoarea verzii rosii. Se serveste inconjurata de chiftelute."
Sursa: Ce mancam azi?, B. Madeleine, est 1937
- 1 varza rosie
- sare
- piper
- 125 g unt
- 1 lingura faina
- 1 pahar vin rosu
- chiftelute
-
Se curata varza rosie de foile exterioare, deteriorate, se spala bine si se toaca fideluta
-
Varza tocata se freaca bine cu putina sare si piper macinat
-
Varza rosie se caleste 30 minute in unt apoi se presara cu o lingura de faina, se amesteca bine si se stinge cu un pahar de vin rosu
-
Se lasa pe foc (amestecând frecvent) pana cand se evapora alcoolul din vin si varza este fiarta
-
Varza rosie se serveste inconjurata de chiftelute
Chiftelute pe varza rosie – un fel de mancare excelent. Deliciu de toamna.