OSTROPEL DE PASARE – ANUL 1955

OSTROPEL DE PASARE – ANUL 1955

Ostropel de pasare – o mancarica foarte gustoasa. Excelenta.

OSTROPEL DE PASARE – ANUL 1955
Timp preparare
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: "1 kg carne de pasare, ½ pahar untura, 1 bucata ceapa, 1 capatana usturoi, 2 bucati morcov, 2 linguri faina, (alba), 2 linguri bulion, 1 lingurita otet, 1 lingurita sare. Se taie pasarea in bucati (cate 1 la portie) si se prajeste in untura incinsa. Apoi se rumenesc pe rand, faina, ceapa si zarzavatul (taiat felii), se sting cu bulion, boia si apa si se lasa sa fiarba 30 de minute. Se strecoara sosul, se adauga la carne si se lasa sa fiarba la foc incet, inca 40 de minute. Cand au fiert se adauga usturoiul
(taiat felii, calit in untura si stins cu otet). Se mai lasa totul pe foc 5 minute si apoi se serveste cu garnitura de cartofi (fierti in apa cu sare) si verdeata (tocata marunt)."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955

pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 1 kg pasare
  • 1/2 pahar untura
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 linguri bulion
  • putina boia de ardei dulce
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • putin marar
Instructiuni
  1. Se spala pasarea, se taie in bucati (portii) si se prajeste in untura incinsa; se scot din tigaie bucatile prajite si se lasa deoparte

  2. Ceapa se taie solzisori si morcovii rondele

  3. Separat, se rumeneste faina in untura in care a fost prajita pasarea, se adauga ceapa si morcovul si se lasa sa se rumeneasca putin apoi se sting cu bulion, putina boia de ardei dulce si apa si se lasa sa fiarba 30 minute

  4. Se strecoara sosul printr-o strecuratoare frecand bine cu o lingura de lemn astfel incat sa treaca cat mai mult sos

  5. Sosul se pune in tigaie, se adauga carnea prajita si se lasa sa fiarba la foc incet inca aproximativ 40 minute

  6. Cand au fiert, se adauga usturoiul (taiat felii, calit in untura si stins cu otet), se potriveste de sare si se mai lasa totul pe foc 5 minute

  7. Se serveste cu marar tocat marunt presarat pe deasupra

Note reteta

Ca pasare putem folosi: pui, gasca, curcan, etc.
Timpii de pregatire difera in functie de tipul de pasare folosit (daca e de curte sau cumparat din magazin).

Ostropel de pasare – o mancarica foarte gustoasa. Excelenta.


Related Posts

PUIUL CUCOANEI MELE – ANUL 1935

PUIUL CUCOANEI MELE – ANUL 1935

Facebook PUIUL CUCOANEI MELE – un pui gatit diferit…cu gust de 5 stele! Print PUIUL CUCOANEI MELE – ANUL 1935 Timp preparare 10 mins Timp gatire 1 hr 10 mins Timp total 1 hr 20 mins   Textul original al retetei: „Rumenesti intr-o cratita in […]

CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908

CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908

Facebook Mititei cu o consistenta foarte buna, cu gust inedit si bun. Print CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908 Timp preparare 10 mins Timp gatire 30 mins Timp total 40 mins   Textul original al retetei: „Tocam marunt carnea de porc ori de vaca, […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.