SUPA DE GAINA CU GALUSTE DE GRIS – ANUL 1940

SUPA DE GAINA CU GALUSTE DE GRIS – ANUL 1940

Supa de gaina cu galuste de gris – o supa gustoasa cu galuste frumoase si pufoase.

SUPA DE GAINA CU GALUSTE DE GRIS – ANUL 1940
Timp preparare
2 hrs
 

Textul original al retetei: " […] Se pune carnea la fiert cu apa rece. Sarea se adauga dupa ce a inceput sa colocoteasca. Spuma se ridica imediat ce s-a format si tot atunci se pune ceapa curatita (nu se pune zarzavat, ca sa ramana gustul intreg de gaina. Se fierbe doar cu o ceapa). Se lasa sa fiarba 3-4 ore la foc potrivit, pana fierbe carnea bine. Se scoate carnea si ceapa si se limpezeste supa turnand putina apa rece. Se lasa sa stea putin si se strecoara. Apoi se pune la fiert cu […] galuste de gris […]

Galuste de gris. 50 g unt, 100 gr. gris, 1 ou, sare. Se freaca untul sau grasimea spuma, se adauga oul, sarea si grisul. Cand supa clocoteste, se ia cu o lingurita din compozitie si se pune in supa sa fiarba, la foc potrivit, sa nu se sfarme. Se serveste cu patrunjel verde tocat. Galustele se cunosc ca sunt fierte, cand se ridica deasupra supei. Din acel moment se lasa sa mai dea cateva clocote."

pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 1 gaina
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 100 g gris
  • 1 ou
  • sare
  • putin patrunjel verde
Instructiuni
  1. gaina curatata, spalata si portionata se pune la fiert in apa rece (aproximativ 2,5- 3 l apa)

  2. cand incepe sa clocoteasca, se adauga putina sare

  3. se spumeaza si se adauga o ceapa curatata, taiata in doua

  4. cand carnea este bine fiarta, se ia oala de pe foc, se scoate carnea si ceapa din supa, se adauga putina apa rece (pentru limpezire) si se lasa supa putin deoparte

  5. supa se strecoara si se pune din nou la fiert

  6. se pregateste compozitia de galuste astfel:  se freaca untul spuma, se adauga oul, putina sare, grisul si se amesteca bine

  7. cand supa clocoteste, se ia cu o lingurita din compozitia de galuste (se apasa usor cu mana astfel incat compozitia sa ia forma linguritei) si se pune in supa sa fiarba, la foc potrivit, sa nu se sfarame

  8. galustele sunt fierte, cand se ridica deasupra supei. Din acel moment se lasa sa mai dea cateva clocote

  9. se serveste supa cu patrunjel verde tocat

Note reteta

Supa de gaina cu galuste de gris – o supa gustoasa cu galuste frumoase si pufoase.


Related Posts

SUPA DE CIRESE – ANUL 1938

SUPA DE CIRESE – ANUL 1938

Facebook Supa de cirese – o supa usoara si foarte buna! Combinatia cu crutoane este ideala! Foarte buna si in perioadele de post. Textul original al retetei: „Punem la fiert cirese, cu atata apa cat sa le acopere. Cand incepe sa fiarba se pune putin […]

CIORBA TARANEASCA – ANUL 1935

CIORBA TARANEASCA – ANUL 1935

Facebook Ciorba taraneasca – o ciorba de vara  dulce-acrisoara cu o aroma deosebita, excelenta! Textul original al retetei: „Tai cateva cepe in felii si le pui sa fiarba in zeama de pasare sau in zeama de carne, adaogand bucatele de pasare sau carne de vaca. Adaogi […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.