Prajitura cu cacao – rapid de pregatit si gustoasa.

Textul original al retetei: "¼ kg zahar, 60 g unt sau margarina, 1 ou intreg, ½ kg faina, ½ ceasca lapte, 2 linguri de cacao, 1 praf de copt, 1 praf vanilat, miezul de la 10 nuci taiate in bucati. Untul sau margarina pusa in castron de portelan se freaca spuma. Se adauga zaharul, oul, faina, laptele, cacaoa, praful de copt si praful vanilat. Amestecul se face timp de 10 minute. Se toarna in forma unsa cu untura si presarata cu faina. Deasupra se imprastie nuca. Se coace la foc incet. Coapta, rasturnata pe un
fund de lemn si racita, prajitura se taie in bucati patrate."
Sursa: Bucataria satencei, Lucreatia Oprean, 1974
- 250 g zahar
- 60 g unt
- 1 ou
- 250 g faina
- 1 cana lapte
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- putina esenta de vanilie
- putina sare
- miezul de la 10 nuci
- putin unt si putina faina pentru uns si tapetat tava
- putin zahar pudra
-
Untul se freaca cu zaharul apoi se adauga oul, laptele, faina, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie si putina sare si se amesteca foarte bine
-
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina
-
Miezul de nuca pisat mai mare (nu macinat) se presara pe intreaga suprafata prajiturii
-
Se pune tava la cuptor
-
Cand e coapta prajitura, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca
-
Se scoate prajitura din tava, se taie in bucati patrate si se pudreaza cu zahar
-
Se serveste
Fata de reteta originala a fost nevoie sa pun o cantitatea mai mare de lapte (reteta originala indica ½ ceasca de lapte iar eu am pus 1 cana).
Tava se poate unge cu unt sau cu untura cum indica reteta originala.
Prajitura cu cacao –rapid de pregatit si gustoasa.