PRAJITURA CU CACAO – ANUL 1974

PRAJITURA CU CACAO – ANUL 1974

Prajitura cu cacao – rapid de pregatit si gustoasa.

PRAJITURA CU CACAO – ANUL 1974
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: "¼ kg zahar, 60 g unt sau margarina, 1 ou intreg, ½ kg faina, ½ ceasca lapte, 2 linguri de cacao, 1 praf de copt, 1 praf vanilat, miezul de la 10 nuci taiate in bucati. Untul sau margarina pusa in castron de portelan se freaca spuma. Se adauga zaharul, oul, faina, laptele, cacaoa, praful de copt si praful vanilat. Amestecul se face timp de 10 minute. Se toarna in forma unsa cu untura si presarata cu faina. Deasupra se imprastie nuca. Se coace la foc incet. Coapta, rasturnata pe un
fund de lemn si racita, prajitura se taie in bucati patrate."

Sursa: Bucataria satencei, Lucreatia Oprean, 1974

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 250 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • putina esenta de vanilie
  • putina sare
  • miezul de la 10 nuci
  • putin unt si putina faina pentru uns si tapetat tava
  • putin zahar pudra
Instructiuni
  1. Untul se freaca cu zaharul apoi se adauga oul,  laptele, faina, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie si putina sare si se amesteca foarte bine

  2. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina

  3. Miezul de nuca pisat mai mare (nu macinat) se presara pe intreaga suprafata prajiturii

  4. Se pune tava la cuptor

  5. Cand e coapta prajitura, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca

  6. Se scoate prajitura din tava, se taie in bucati patrate si se pudreaza cu zahar

  7. Se serveste

Note reteta

Fata de reteta originala a fost nevoie sa pun o cantitatea mai mare de lapte (reteta originala indica ½ ceasca de lapte iar eu am pus 1 cana).
Tava se poate unge cu unt sau cu untura cum indica reteta originala.

Prajitura cu cacao –rapid de pregatit si gustoasa.


Related Posts

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Facebook Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.