FRIPTURA DE PORC, LA TAVA – ANUL 1955

FRIPTURA DE PORC, LA TAVA – ANUL 1955

Friptura de porc, la tava – o friptura foarte gustoasa.

FRIPTURA DE PORC, LA TAVA – ANUL 1955
Timp preparare
2 hrs 10 mins
 

Textul original al retetei: "800 g carne de porc, ½ lingura untura, ½ bucata ceapa, 1 bucata morcov, ½ capatana de usturoi, 1 lingurita de sare. Se spala carnea de porc (de preferinta pulpa sau spate), se da cu sare si se pune la cuptor (intr-o tava cu untura) impreuna cu zarzavat (tocat marunt). Cand carnea este prajita, se scoate, iar sosul se strecoara. Se serveste cu sosul format si cu diferite garnituri din cartofi, varza, orez, etc."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955

tip: Fel Principal
pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 800 g carne de porc (pulpa sau spate)
  • 1/2 lingura untura
  • 1/2 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare
Instructiuni
  1. se spala bine carnea, se da cu sare si se pune intr-o tava cu untura

  2. ceapa, morcovul si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt apoi se pun in tava cu carne

  3. cat timp este la cuptor, carnea se stropeste din cand in cand cu sosul din tava

  4. cand este gata, carnea se asaza pe platoul de servit si se taie felii

  5. sosul din tava si legumele se dau printr-o strecuratoare (amestecand si apasand bine cu o lingura de lemn astfel incat sa treaca atata sosul cat si pasta de legume)

  6. sosul obtinut se omogenizeaza si se toarna in platou peste feliile de friptura

  7. se serveste friptura cu garnitura dupa plac (cartofi, varza, orez etc)

Note reteta

Friptura de porc, la tava – o friptura simplu de pregatit si foarte gustoasa.


Related Posts

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

Facebook Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.