Friptura de porc, la tava – o friptura foarte gustoasa.
Textul original al retetei: "800 g carne de porc, ½ lingura untura, ½ bucata ceapa, 1 bucata morcov, ½ capatana de usturoi, 1 lingurita de sare. Se spala carnea de porc (de preferinta pulpa sau spate), se da cu sare si se pune la cuptor (intr-o tava cu untura) impreuna cu zarzavat (tocat marunt). Cand carnea este prajita, se scoate, iar sosul se strecoara. Se serveste cu sosul format si cu diferite garnituri din cartofi, varza, orez, etc."
Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955
- 800 g carne de porc (pulpa sau spate)
- 1/2 lingura untura
- 1/2 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 capatana usturoi
- sare
-
se spala bine carnea, se da cu sare si se pune intr-o tava cu untura
-
ceapa, morcovul si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt apoi se pun in tava cu carne
-
cat timp este la cuptor, carnea se stropeste din cand in cand cu sosul din tava
-
cand este gata, carnea se asaza pe platoul de servit si se taie felii
-
sosul din tava si legumele se dau printr-o strecuratoare (amestecand si apasand bine cu o lingura de lemn astfel incat sa treaca atata sosul cat si pasta de legume)
-
sosul obtinut se omogenizeaza si se toarna in platou peste feliile de friptura
-
se serveste friptura cu garnitura dupa plac (cartofi, varza, orez etc)
Friptura de porc, la tava – o friptura simplu de pregatit si foarte gustoasa.