CIORBA GRECEASCA DE PURCEL – ANUL 1955

CIORBA GRECEASCA DE PURCEL – ANUL 1955

Ciorba greceasca de purcel – o ciorba foarte gustoasa. Excelenta.

CIORBA GRECEASCA DE PURCEL – ANUL 1955
Timp preparare
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: ""Pentru 5 portii: 600 g carne de porc, 2 bucati morcov, 2 bucati ceapa, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, ½ bucata telina, 2 oua, 1 pahar iaurt sau ½ pahar smantana, 2 virfuri de cutit sare de lamaie, 1 lingurita sare. Carnea se spală in apa rece si se pune la fiert cu apa
si sare. Cind a inceput sa fiarba se adauga ceapa (tocata marunt), telina si morcovii (taiati in patru). Cind carnea e moale (fiarta) […] se ia vasul de pe foc si se adauga iaurtul si galbenusurile (bine batute cu sare). Se acreste ciorba cu sare de lamiie dizolvata. […]. Se serveste cu verdeata tocata."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955

pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 600 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 oua
  • 1/2 pahar smantana
  • 1/2 lamaie
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
Instructiuni
  1. se spala carnea, se taie in bucatele mici si se pune sa fiarba cu apa (aproximativ 1,5 l) si sare

  2. cand carnea e aproape fiarta se adauga ceapa tocata marunt, morcovii taiati rondele si telina taiata cubulete

  3. separat, intr-un bol, se bat bine galbenusurile de ou cu smantana si putina sare la care se adauga treptat putina zeama din ciorba (sa fie doar putin calduta) si zeama de lamaie, amestecand incontinuu

  4. cand ciorba este gata (totul este bine fiert), se ia vasul de pe foc si se adauga compozitia de galbenusuri, putin cate putin, amestecand permanent

  5. se potriveste ciorba de sare si se adauga verdeata tocata marunt

  6. se serveste

Note reteta

Cantitatea de zeama de lamaie o punem dupa gust (dupa cat de acra dorim ciorba).

Ciorba greceasca de purcel – o ciorba foarte gustoasa.


Related Posts

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

Facebook Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.