MUSACA DE VINETE – ANUL 1957

MUSACA DE VINETE – ANUL 1957

Musaca de vinete – o musaca foarte gustoasa.

MUSACA DE VINETE – ANUL 1957
Timp preparare
2 hrs 30 mins
 

Textul original al retetei: "Se aleg citeva vinete, se spala, se taie felii subtiri ce se dau prin faina si se prajesc. Separat, se ia 1 kg carne de vaca, se da prin masina de carne ,se amesteca cu 2-3 cepe taiate si prajite, se adauga un ou, sare, piper si verdeata tocata. Intr-o cratita unsa cu untura si pesmet se asaza un rind de vinete, unul de carne, citeva rosii spalate, curatate si taiate felii, pana se umple cratita. Se da la cuptor."

Sursa: Sateanca, 1957

pentru: 8 persoane
Ingrediente
  • 2-3 vinete
  • cateva linguri faina
  • 1 pahar ulei
  • 1 kg carne
  • 2-3 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • cateva rosii
  • putina untura (sau ulei) pentru uns tava
  • putin pesmet pentru tapetat tava
Instructiuni
  1. vinetele se spala si se scot cateva fasii de coaja (taind in lung), nu decojim integral

  2. se taie vinetele felii subtiri ce se dau prin faina si se prajesc

  3. separat, se prajesc putin 2-3 cepe taiate marunt (cat sa se inmoaie ceapa)

  4. carnea de vita se da prin masina de tocat carne si apoi se amesteca cu ceapa prajita, oul, putina sare, piper si verdeata tocata (marar si patrunjel)

  5. rosiile se spala, se curata de pielita si se taie felii

  6. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se asaza un rand de vinete, unul de carne apoi un rand de felii de rosii si iar un rand de vinete

  7. se da la cuptor (din cand in cand se stropesc feliile de vinete de deasupra cu putina zeama din tava astfel incat acestea sa nu se rumeneasca prea tare)

  8. cand e gata musacaua, se presara putina verdeata si se serveste calda

Note reteta

Musaca de vinete – o musaca foarte gustoasa.


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

Facebook Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos! Print BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938 Timp preparare 2 hrs 50 mins   Textul original al retetei: „Se pune fasolea la fiert. In timp ce fierbe fasolea, se curate, se spala o sfecla […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.