SEMILUNE – ANUL 1938

SEMILUNE – ANUL 1938

Semilune  – frumoase si gustoase.

SEMILUNE – ANUL 1938
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei: "150 gr. unt, 150 gr. zahar praf, 5 oua, 150 gr. faina, sucu si coaja rasa dela 1 lamaie, 2 lingurite cacao, 200 gr. nuci tocate marunt (nu macinate), 100 gr. zahar tos. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, rand pe rand galbenusele de ou, faina, sucul si coaja de lamaie, apoi albusele batute spuma. Aceasta compozitie se imparte in doua. O parte se coloreaza cu cacao. Ungem o tava cu unt, tapetam cu faina, intindem compozitia de cacao, deasupra ei pe cea alba, apoi nucile tocate si amestecate cu zaharul tos. Coacem la foc potrivit. Cand sunt gata (calde), se taie cu forma de semiluna.”

Sursa: Bucatarie romaneasca, Lucretia Dr. Opreanu, 1938

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1 lamaie
  • putina sare
  • 2 lingurite cacao
  • 200 g nuci tocate marunt (nu macinate)
  • 100 g zahar tos
  • putin unt pentru uns tava
  • putina faina pentru tapetat tava
Instructiuni
  1. untul se freaca spuma si apoi se adauga zaharul, unul cate unul galbenusurile de ou, faina, sucul si coaja de la o lamaie

  2. albusurile de ou se bat spuma (cu putina sare) si se încorporeaza usor in compozitia de mai sus

  3. compozitia obtinută se imparte in doua, o parte se coloreaza cu cacao si o parte se lasa alba

  4. se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se intinde compozitia de cacao, deasupra ei se pune compozitia alba, apoi nucile tocate si amestecate cu zaharul tos

  5. se pune tava la cuptor la foc potrivit

  6. cand e gata, se scoate tava din cuptor și se taie prajitura imediat in tava, cu un pahar, in forma de semiluna

  7. se asaza semilunele pe platou si se servesc

Note reteta

Semilune  – frumoase și gustoase.


Related Posts

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.

TORTA CU SCORTISOARA – ANUL 1914

TORTA CU SCORTISOARA – ANUL 1914

Facebook Torta cu scortisoara – o prajiturica frageda, fina si delicioasa! Print TORTA CU SCORTISOARA – ANUL 1914 Timp preparare 25 mins Timp gatire 30 mins Timp total 55 mins   Textul original al retetei: „Frecam 12 deca de unt cu 18 deca de faina si […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.