FASOLE IAHNIE – ANUL 1930

FASOLE IAHNIE – ANUL 1930

Fasole iahnie – o mancarica foarte buna, dulce-acrisoara.

FASOLE IAHNIE – ANUL 1930
Timp preparare
2 hrs 30 mins
 

Textul original al retetei: "Proportii pentru 6 persoane: 500 gr. boabe de fasole fiarta. Sos: 1 1/2 dl. de untdelemn, 20 gr. faina, o ceapa, 10 gr. bulion, 10 gr. sare, putin piper pisat, ½ dl. otet si patrunjel verde. Se face sosul romanesc din untdelemn, faina, ceapa, bulion, sare, piper si se adauga peste fasole. Se adauga otetul si patrunjelul verde. Se scade si se da la rece."

Sursa: Bucataria moderna, Maria General Dobrescu, est 1930

pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 500 g boabe de fasole fiarta
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • 50 ml otet
  • patrunjel verde
Instructiuni
  1. Se pune la fiert fasolea boabe care a stat la inmuiat peste noapte

  2. Cand fasolea da in clocot, se schimba apa in care fierbe cu alta apa incalzita si se
    continua fierbearea

  3. Separat, se pregateste sosul romanesc astfel:

    – in uleiul incins se adauga faina si sarea si se amesteca bine pana cand faina devine stravezie (fara a se rumeni)

    – se pune peste faina ceapa taiata marunt si se lasa sa se rumeneasca impreuna

    – se adauga putin piper pisat, bulionul si se stinge cu apa

  4. In sosul romanesc se pun 500 g boabe de fasole fiarta apoi se adauga otetul si patrunjel verde taiat marunt si se lasa fiarba pana scade

  5. Se lasa sa se raceasca si inainte de a servi se mai adauga  putin patrunjel verde tocat marunt

Note reteta

Cantitatea de otet pare destul de mare insa la final avem o mancarica de fasole acrisoara cu gust foarte bun langa care nu mai trebuie sa sevim muraturi sau salata.

Fasole iahnie – o mancarica foarte buna, dulce-acrisoara.


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

PUIUL CUCOANEI MELE – ANUL 1935

PUIUL CUCOANEI MELE – ANUL 1935

Facebook PUIUL CUCOANEI MELE – un pui gatit diferit…cu gust de 5 stele! Print PUIUL CUCOANEI MELE – ANUL 1935 Timp preparare 10 mins Timp gatire 1 hr 10 mins Timp total 1 hr 20 mins   Textul original al retetei: „Rumenesti intr-o cratita in […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.