BISCUITI CU CHIMEN – 1916-1930

BISCUITI CU CHIMEN – 1916-1930

Biscuiti cu chimen – biscuiti fragezi, aromati si foarte gustosi.

BISCUITI CU CHIMEN – 1916-1930
Timp preparare
1 hr 30 mins
 

Textul original al retetei: "220 gr. unt proaspat, sare multa, 400 gr. faină, drojdie de bere, ½ pahar lapte caldut si chimen. Se lucreaza faina cu untul, se pune un galbenus si laptele. Se fac foi de grosimea unui cutit, se unge cu oua se presara cu sare si cu chimen si se tae cu ruleta de mărimea unei tigari."

Sursa: Caiet retete, est. 1916-1930

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 400-450 g faina
  • 220 g unt
  • 23 g drojdie proaspata
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare
  • chimen
  • putin unt pentru uns tava
  • putina faina pentru suprafata de lucru
Instructiuni
  1. se framanta un aluat din faina, unt, drojdia dizolvata in lapte caldut, sare si un galbenus de ou

  2. pe o suprafata plana presarata cu faina, aluatul se intinde intr-o foaie de aproximativ ½ cm grosime

  3. se taie biscuiti in forma dreptunghiulara de aproximativ 2 cm latime si 5 cm lungime

  4. biscuitii se ung cu galbenus de ou amestecat cu sare

  5. se presara, pe intreaga suprafata a biscuitilor, seminte de chimen (semintele se apasa usor cu mana pentru a se fixa mai bine in galbenus)

  6. se pun biscuitii intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor pentru a se rumeni usor

  7. cand sunt gata, biscuitii se iau imediat din tava, se lasa sa se racească si se servesc

Note reteta

Biscuiti cu chimen – biscuiti fragezi, aromati si foarte gustosi.


Related Posts

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Print OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940 Timp preparare 20 mins   Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat […]

VARZARI – ANUL 1940

VARZARI – ANUL 1940

Facebook Varzari – foarte fragede, gustoase si calde si reci. Gustare si de post. Print VARZARI – ANUL 1940 Timp preparare 1 hr 30 mins   Textul original al retetei: „Se face un aluat din o jumatate de ceasca de untdelemn, o jumatate ceasca de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.