VISINATA – ANUL 1943

VISINATA – ANUL 1943

Visinata – gust autentic, parfumat, fin.

VISINATA – ANUL 1943
Timp preparare
10 mins
 

Textul original al retetei: "Visinele cele mai coapte se pun intr-o sticla si se presara cu zahar cam 500-600 g la 1 kg de visine. Se poate pune chiar si in cantitati egale. A doua zi, se adauga ½ l alcool, cativa samburi de visina zdrobiti si un baton de vanilie. Odata sticla plina se leaga cu hartie de pergament si se tine la soare cateva luni, scuturand din cand in cand sticla. Toamna, se filtreaza si se pastreaza in sticle infundate si se serveste ori de cate ori e nevoie, diluandu-se cu sirop si potrivit dupa gust."

Sursa: Noutati gospodaresti. Conservarea alimentelor, Elisabeta Ciortan, Xenia Nicolau, 1943

tip: Bauturi
Ingrediente
  • 1 kg visine
  • 500-600 g zahar
  • 1/2 l alcool
  • 1 baton vanilie
  • 1 pumn samburi visine
Instructiuni
  1. Visinele se curata de codite si se spala

  2. Luam o parte din visine si le scoatem samburii astfel incat sa avem un pumn de samburi pe care ii zdrobim (ii putem pune intr-un prosop de bucatarie si ii spargem cu un ciocanel)

  3. Punem toata cantitatea de visine (inclusiv cele carora le-am scos samburii) intr-un borcan de sticla incapator sau o damigeana de sticla

  4. Punem zaharul peste visine, apoi adaugam samburii zdrobiti si batonul de vanilie taiat in 2-3 bucati

  5. Amestecam toate ingredientele bine si punem un capac / dop lasand compozitia la macerat

  6. Din cand in cand, mai amestecam cu o lingura (daca am pus intr-un borcan) sau scuturam damigeana

  7. Dupa vreo 2 luni, se strecoara visinata , se pune in sticle pe care le astupam bine si le punem in camara

  8. Servim ori de cate ori dorim un mic rasfat

Note reteta

Pentru alcool am optat pentru tuica de pruna de 30-40 grade tarie.

Dupa aproximativ 1 luna visinata este deja foarte gustoasa si e foarte greu sa nu o consumi pana se termina cele 2 luni de asteptare.

VISINATA – O bautura autentica, parfumata, fina.


Related Posts

CIDRU – ANUL 1969

CIDRU – ANUL 1969

Facebook Cidru – o bautura alcoolica foarte buna si foarte aromata. Excelenta.

LICHIOR DE CIRESI – ANUL 1908

LICHIOR DE CIRESI – ANUL 1908

Facebook Lichior de ciresi – aromat si seducator!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.