PLACHIE DE CARTOFI CU OREZ – ANUL 1938

PLACHIE DE CARTOFI CU OREZ – ANUL 1938

Plachie de cartofi cu orez – o mancare de post usor de preparat si foarte gustoasa.

PLACHIE DE CARTOFI CU OREZ – ANUL 1938
Timp preparare
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: "Cartofii se spala, se taie felii si se pune la fiert cu sare. Cand s-au fiert se strecoara. In acest timp, prajim orez in untdelemn si il stingem cu zeama, in care am fiert cartofii, adaogand bulion de rosii si putin piper. Intr-o tava unsa cu untdelemn, punem un rand de cartofi fierti si unul de orez, in asa fel ca deasupra sa fie carfofi. Turnam deasupra putin bulion amestecat cu apa si dam la cuptor."

Sursa: Mancari de post, Maria Parvulescu, 1938

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 500 g cartofi
  • 1/2 cana orez
  • cateva linguri bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • putin ulei
  • cateva fire marar verde
Instructiuni
  1. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie rondele si se pun la fiert

  2. Odata cartofii fierti, se scot din apa si se pun deoparte  (nu aruncam apa in care au fiert)

  3. Separat, intr-o tigaie, se prajeste orezul in putin ulei si se stinge cu putina zeama (din apa
    in care au fiert cartofii)

  4. In orez se adauga putin bulion, sare si piper si se amesteca bine

  5. Intr-o tava unsa cu ulei se asaza un rand de cartofi, un rand de orez astfel incat deasupra sa avem cartofi

  6. Se toarna usor in tava aproximativ 1,5-2 cani de apa in care am diluat putin bulion si am pus si putina sare

  7. Tava se da la cuptor si se lasa pana cand orezul este fiert (daca mai e nevoie de putina apa mai adugam)

  8. Cand e gata, se scoate tava din cuptor si se presara pe deasupra putin marar tocat marunt

  9. Se serveste

Note reteta

Plachie de cartofi cu orez – o mancare de post usor de preparat si foarte gustoasa.


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

GULAS UNGURESC – ANUL 1934

GULAS UNGURESC – ANUL 1934

Facebook Gulas unguresc – gust echilibrat, aromat, excelent.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.