BUDINCA DE VISINE – ANUL 1936

BUDINCA DE VISINE – ANUL 1936

Budinca de visine – o budinca excelenta.

BUDINCA DE VISINE – ANUL 1936
Timp preparare
1 hr 30 mins
 

Textul original al retetei: "Proportii: 150 gr. unt, 8 oua, 200 gr. zahar pudra, 150 gr. migdale pisate, 100 gr. pesmet, 250 gr. visini. Se freaca untul pana se face spuma, se adauga galbenusele de ou si zaharul pudra, se amesteca toate la un loc o jumatate de ora, se pune apoi migdalele curatate pisate si pesmetul. Se amesteca bine si la urma se adauga visinele curatate de samburi, se pun si albusele batute spuma. Se unge forma de budinca cu unt si se presara cu zahar, apoi se toarna compozitia si se pune la copt timp de o ora. Dupa ce s-a copt se pudreaza cu zahar. Se poate servi si coace in forme mici."

Sursa: Dulciuri, Maria General Dobrescu, est.1936

pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 150 g unt
  • 8 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g migdale
  • 100 g pesmet
  • 250 g visini
  • putina sare
  • putin unt pentru uns tava
  • putin zahar tos pentru tapetat tava
  • putin zahar pentru pudrat budinca
Instructiuni
  1. Cu ajutorul unui mixer se amesteca bine untul cu galbenusele de ou si zaharul pudra (pana devine o crema legata bine, omogena)

  2. Migdalele se macina cu o rasnita si se adauga in compozitia de galbenusuri

  3. Se incorporeaza putin cate putin si pesmetul in compozitie

  4. Separat, se scot samburii visinelor iar albuselele de ou se bat spuma cu putina sare

  5. Visinele se pun in compozitie si amestecam usor cu o lingura

  6. Se adauga si spuma de albuse si se amesteca usor cu lingura pana este incorporata
    integral in compozitie

  7. Forma de budinca se unge bine cu unt si se tapeteaza cu zahar tos

  8. Se toarna compozitia de budinca in forma si se pune la cuptor (aproximativ 40-50 min)

  9. Cand este gata, se lasa budinca sa se raceasca putin in tava si apoi o rasturnam pe un platou (lipim platoul de gura tavii si rasturnam rapid)

  10. Se pudreaza cu zahar si se serveste

Note reteta

In reteta originala este indicat ca migdalele sa fie mai intai curatate de coaja si apoi macinate insa pentru un gust mai intens de migdale eu am ales sa nu le curat de coaja ci sa le macin intregi.

Budinca de visine – o budinca excelenta.


Related Posts

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Print PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986 Timp preparare 30 mins Timp gatire 35 mins Timp total 1 hr 5 mins   Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar […]

CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937

CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937

Facebook Crema de capsuni – un desert rapid cu gust parfumat, fin, foarte placut! Print CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937 Timp preparare 20 mins Timp gatire 15 mins Timp total 35 mins   Textul original al retetei: „Se freaca ¼ kg. capsuni sdrobite cu […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.