PAPANASI DIN MAMALIGA – ANUL 1964

PAPANASI DIN MAMALIGA – ANUL 1964

Papanasi din mamaliga – o gustare delicioasa.

PAPANASI DIN MAMALIGA- ANUL 1964
Timp preparare
30 mins
 

Textul original al retetei: "1 ceasca mamaliga, ¼ kg brinza, 1 ou, 1-2 linguri faina, 1 lingura grasime, sare. Un rest de mamaliga se amesteca cu brinza de vaca sau de oi, cu un ou sau doua, dupa cantitatea de mamaliga ramasa, 1 lingura sau doua de faina de griu. Se sareaza, daca mai e nevoie. Se formeaza papanasi care se prajesc in unt sau alta grasime. Se servesc cu sau fara samantana"

Sursa: Indrumari practice pentru tinerele gospodine, Elena M. Herovanu, 1964

pentru: 3 persoane
Ingrediente
  • 5-6 linguri mamaliga
  • 250 g branza de vaca sau de oi
  • 2 oua
  • 2 linguri faina de grau
  • putina sare (daca e nevoie)
  • 1 lingura untura
  • cateva linguri smantana (optional)
Instructiuni
  1. Mamaliga se amesteca bine cu branza, ouale, faina si putin sare daca e nevoie (daca branza nu e sarata)

  2. Din aceasta compozitie se formeaza papanasii (cu mainile date prin faina formam cate o bila, o turtim usor iar in mijloc facem o adancitura apasand cu degetul mare)

  3. Papanasii se rumenesc frumos pe ambele parti in grasime incinsa

  4. Cand sunt gata, papanasii se asaza pe platoul de servit si se servesc optional cu smantana

Note reteta

Trebuie sa fim atenti ca branza pe care o punem sa nu fie prea sarata sa nu iasa papanasii prea sarati.

Cantitatea de faina o punem in functie de consistenta branzei (daca branza e mai moale posibil sa mai fie nevoie de putina faina ca sa putem forma papanasii)

Papanasi din mamaliga – o gustare delicioasa.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.