LICHIOR DE CIRESI – ANUL 1908

LICHIOR DE CIRESI – ANUL 1908

Lichior de ciresi – aromat si seducator!

LICHIOR DE CIRESI – ANUL 1908

Textul original al retetei: "Iai ciresi fara coada si le pui intr-o sticla cu scortisoara si cateva cuisoare,
impreuna cu cateva miezuri de samburi de ciresi, umpli sticla cu spirt, o astupi bine si lasi sa stea o saptamana de zile. Cu cat mai mult stau ciresele, cu atat mai bun va fi lichiorul. Limpezesti zahar, il fierbi pana la al treilea grad si amesteci de rece dupa gust zeama de ciresi in el si-l pui apoi in sticle mici. Peste ciresele ramase, poti turna zahar fiert subtire, prin aceasta se extrage gustul cireselor in zahar. Aceasta se poate intrebuinta pentru lichior, iar ciresele la randul lor sunt de asemeanea mai bune."

Sursa: Noua carte de bucate, Dna L.I.S, 1908

tip: Bauturi
Ingrediente
  • 2 kg cirese
  • 1 lingurita cu varf scortisoara pudra
  • 10 cuisoare
  • samburii de la 300 g cirese
  • 1,5 l alcool
  • 400 g zahar
  • 1/2 l apa
Instructiuni
  1. Ciresele se spala si se curata de codite

  2. De la 300 g cirese (din cele 2 kg) scoatem samburii si ii zdrobim

  3. Punem toate ciresele intr-un borcan de sticla incapator sau o damigeana de sticla si apoi adaugam scortisoara, cuisoarele, samburii zdrobiti si alcoolul. Amestecam bine, astupam recipentul si punem la macerat 1-2 saptamani (din cand in cand mai amestecam compozitia)

  4. Dupa perioada de asteptare, strecuram lichidul si il amestecam cu siropul racit de zahar (zaharul se topeste pe foc in apa si apoi se lasa la racit)

  5. Se pune lichiorul in sticle, se astupa si se pun in camara

Note reteta

In reteta originala nu sunt indicate cantitatile exacte ale ingredientelor, astfel putem adapta propriului gust. Eu am urmat cantitatile indicate mai sus.

Pentru alcool am optat pentru tuica de pruna de 30-40 grade tarie.

LICHIOR DE CIRESI – aromat si seducator.


Related Posts

VISINATA – ANUL 1943

VISINATA – ANUL 1943

Facebook Visinata – gust autentic, parfumat, fin.

SUPA DE CIRESE – ANUL 1938

SUPA DE CIRESE – ANUL 1938

Facebook Supa de cirese – o supa usoara si foarte buna! Combinatia cu crutoane este ideala! Foarte buna si in perioadele de post. Print SUPA DE CIRESE – ANUL 1938 Timp preparare 10 mins Timp gatire 30 mins Timp total 40 mins   Textul original […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.