Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos. Excelent.
Textul original al retetei: "4 cotlete, ½ lingura unt topit sau 2 linguri de untdelemn, patrunjel verde, ½ pahar cu vin alb, 1 lingurita faina, zeama de carne, sare, piper. Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga grasimea si se rumenesc pe amandoua partile, apoi se scot. In sosul din tigaie se pune o lingurita de faina si se stinge imediat cu 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda si vinul. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se toarna repede peste cotlete. Se servesc cu cartofi pai si salata verde."
Sursa: Carte de bucate, Rada Nicolae, Maria Iliescu, Elena Baltag, 1965
- 4 cotlete de vitel
- 40 g unt sau 2 linguri ulei
- patrunjel verde
- 1/2 pahar vin alb
- 1 lingurita faina
- 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda
- sare
- piper
-
Se presara cotletele pe ambele parti cu sare, piper si patrunjel verde tocat marunt
-
Se asaza cotletele intr-o tigaie de fier foarte incinsa in care am pus untul sau uleiul (daca folosim unt trebuie sa dam focul foarte mic)
-
Se rumenesc cotletele pe amandoua partile, apoi se scot si se pun pe platoul de servit
-
In sosul din tigaie se pune o lingurita de faina si se stinge imediat cu 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda si vinul
-
Sosul se lasa sa ma dea 2-3 clocote (trebuie sa obtinem un sos cremos) si se toarna repede peste cotlete
-
Se servesc cu cartofi pai si salata verde
Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos.