COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos. Excelent.

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei: "4 cotlete, ½ lingura unt topit sau 2 linguri de untdelemn, patrunjel verde, ½ pahar cu vin alb, 1 lingurita faina, zeama de carne, sare, piper. Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga grasimea si se rumenesc pe amandoua partile, apoi se scot. In sosul din tigaie se pune o lingurita de faina si se stinge imediat cu 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda si vinul. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se toarna repede peste cotlete. Se servesc cu cartofi pai si salata verde."

Sursa: Carte de bucate, Rada Nicolae, Maria Iliescu, Elena Baltag, 1965

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 4 cotlete de vitel
  • 40 g unt sau 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita faina
  • 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda
  • sare
  • piper
Instructiuni
  1. Se presara cotletele pe ambele parti cu sare, piper si patrunjel verde tocat marunt

  2. Se asaza cotletele intr-o tigaie de fier foarte incinsa in care am pus untul sau uleiul (daca folosim unt trebuie sa dam focul foarte mic)

  3. Se rumenesc cotletele pe amandoua partile, apoi se scot si se pun pe platoul de servit

  4. In sosul din tigaie se pune o lingurita de faina si se stinge imediat cu 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda si vinul

  5. Sosul se lasa sa ma dea 2-3 clocote (trebuie sa obtinem un sos cremos) si se toarna repede peste cotlete

  6. Se servesc cu cartofi pai si salata verde

Note reteta

Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos.


Related Posts

STEVIE CU OREZ – ANUL 1941

STEVIE CU OREZ – ANUL 1941

Facebook Stevie cu orez – o mancarica pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Excelenta!

CIORBA BANATEANA DE IEPURE – ANUL 1955

CIORBA BANATEANA DE IEPURE – ANUL 1955

Facebook Ciorba banateana de iepure – o ciorba foarte aromata si gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.