Supa de mazare – o supa foarte aromata si foarte gustoasa. Excelenta.
Textul original al retetei: "Boabele de mazare se fierb in apa cu sare, cu vreo doi morcovi tineri, taiati foarte marunt. Pastaile spalate se fierb separat, iar apa lor se adauga la supa. Se pune sare, piper, o lingura zahar, ceapa verde prajita putin intr-o bucata de unt si rumenita cu o lingura de faina, marar si patrunjel verde; se leaga cu 2 galbenuse in momentul de a servi."
Ce mancam azi?, B. Madeleine, est. 1937
- 250 g boabe mazare verde
- pastaile goale de mazare
- 2 morcovi tineri
- sare
- piper
- 1 lingura zahar
- 2 fire ceapa verde
- 20 g unt
- 1 lingura faina
- cateva fire marar verde
- cateva fire patrunjel verde
- 2 galbenusuri
-
Boabele de mazare se fierb in apa cu sare si cu morcovii taiati rondele
-
Pastaile de mazare spalate bine se fierb separat
-
Cand pastaile de mazare sunt fierte (se inmoaie bine), apa in care au fiert se adauga in oala cu supa
-
Separat, ceapa verde taiata marunt se rumeneste in unt, apoi se adauga faina si se mai
lasa putin la foc amestecandu-se bine compozitia -
Spre final, se adauga in supa inca putina sare, putin piper, zaharul, compozitia de ceapa verde, marar si patrunjel tocate marunt si se continua fierberea
-
Intr-un bol, galbenusele de ou se bat bine si se amesteca cu cateva linguri de supa
pusa putin cate putin -
Se adauga compozitia de galbenuse in supa, se potriveste supa de sare si se mai
lasa sa fiarba putin -
Cand supa e gata, se mai adauga putina verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt si se serveste
E foarte buna ideea de a utiliza si pastaile goale de mazare intrucat aroma lor este foarte placuta si foarte accentuata.
Supa de mazare – o supa foarte aromata si foarte gustoasa. Excelenta.