SUPA DE MAZARE – ANUL 1937

SUPA DE MAZARE – ANUL 1937

Supa de mazare – o supa foarte aromata si foarte gustoasa. Excelenta.

SUPA DE MAZARE – ANUL 1937
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei: "Boabele de mazare se fierb in apa cu sare, cu vreo doi morcovi tineri, taiati foarte marunt. Pastaile spalate se fierb separat, iar apa lor se adauga la supa. Se pune sare, piper, o lingura zahar, ceapa verde prajita putin intr-o bucata de unt si rumenita cu o lingura de faina, marar si patrunjel verde; se leaga cu 2 galbenuse in momentul de a servi."

Ce mancam azi?, B. Madeleine, est. 1937

tip: Supa / Ciorba
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 250 g boabe mazare verde
  • pastaile goale de mazare
  • 2 morcovi tineri
  • sare
  • piper
  • 1 lingura zahar
  • 2 fire ceapa verde
  • 20 g unt
  • 1 lingura faina
  • cateva fire marar verde
  • cateva fire patrunjel verde
  • 2 galbenusuri
Instructiuni
  1. Boabele de mazare  se fierb in apa cu sare si cu morcovii taiati rondele

  2. Pastaile de mazare spalate bine se fierb separat

  3. Cand pastaile de mazare sunt fierte (se inmoaie bine), apa in care au fiert se adauga in oala cu supa

  4. Separat, ceapa verde taiata marunt se rumeneste in unt, apoi se adauga faina si se mai
    lasa putin la foc amestecandu-se bine compozitia

  5. Spre final, se adauga in supa inca putina sare, putin piper, zaharul, compozitia de ceapa verde, marar si patrunjel tocate marunt si se continua fierberea

  6. Intr-un bol, galbenusele de ou se bat bine si se amesteca cu cateva linguri de supa
    pusa putin cate putin

  7. Se adauga compozitia de galbenuse in supa, se potriveste supa de sare si se mai
    lasa sa fiarba putin

  8. Cand supa e gata, se mai adauga putina verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt si se serveste

Note reteta

E foarte buna ideea de a utiliza si pastaile goale de mazare intrucat aroma lor este foarte placuta si foarte accentuata.
Supa de mazare – o supa foarte aromata si foarte gustoasa. Excelenta.


Related Posts

SUPA DE CIRESE – ANUL 1938

SUPA DE CIRESE – ANUL 1938

Facebook Supa de cirese – o supa usoara si foarte buna! Combinatia cu crutoane este ideala! Foarte buna si in perioadele de post. Textul original al retetei: „Punem la fiert cirese, cu atata apa cat sa le acopere. Cand incepe sa fiarba se pune putin […]

SUPA DE GAINA A LA GRECQUE – ANUL 1939

SUPA DE GAINA A LA GRECQUE – ANUL 1939

Facebook Supa de gaina a la grecque – o supa foarte gustoasa! Textul original al retetei: „Gaina: 1/6 dintr-o pasare grasa; Orez: 25 gr.; Ou: 2/3; Lamaie 1/6. Modul de preparare: punem gaina intr-o oala. Turnam apa rece cat sa acopere pasarea. Lasam gaina sa […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.