GULAS UNGURESC – ANUL 1934

GULAS UNGURESC – ANUL 1934

Gulas unguresc – gust echilibrat, aromat, excelent.

GULAS UNGURESC – ANUL 1934
Timp preparare
2 hrs 10 mins
 

Textul original al retetei: "1 ½ kgr carne de vaca dela coapsa, grasa si mai bine un muschiu curatat de pielita se taie in bucati groase cat degetul si pe jumatate lungi si se pun intr-o tigaie cu 3 linguri ceapa tocata marunt, ½ lingurita chimion, ½ varf de cutit paprika (piper ros) 1-2 varfuri de cutit piper; se toarna deasupra cateva linguri supa nesarata si se lasa acoperit 2 ore sa fiarba inabusit pana se moaie; trebue sa aiba necontenit zeama ca sa formeze un sos scazut. Daca carnea e prea fiarta, atunci se adauga mereu putina supa, insa trebue sa se observe  ca carnea sa nu se desfaca. Inainte de a se dresa, se sareaza, se toarna o lingura buna de smantana, cu care se lasa sa mai fiarba odata cu sos scazut si se serveste cu cartofi sau cu alta garnitura."

Sursa: Carte de bucate “Florica” , Augusta Sarariu, 1934

pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 1,5 kg carne vita (muschi)
  • 3 linguri ceapa tocata marunt
  • 1/2 lingurita chimion pisat
  • 1/2 varf de cutit boia de ardei dulce
  • 1-2 varfuri de cutit piper
  • cateva linguri supa nesarata de vita
  • sare
  • 1 lingura cu varf smantana
Instructiuni
  1. Se spala carnea, se curata de pielita si se taie in bucati groase cat degetul si pe jumatate lungi

  2. Se pune carnea in oala impreuna cu ceapa tocata marunt, chimionul pisat, boiaua de ardei,
    piperul si cateva linguri de supa de vita

  3. Se amesteca ingredientele, se acopera oala si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic 2 ore (se amesteca usor din cand in cand si daca scade zeama se mai adauga cateva linguri supa – carnea trebuie sa aibe permanent zeama astfel incat la final sa avem un sos scazut iar bucatelele de carne trebuie sa ramana pe cat posibil intregi)

  4. La final, se adauga putina sare si smantana amestecata in prealabil cu 1-2 linguri sos din oala

  5. Se mai lasa sa fiarba cateva minute si cu smantana si gulasul e gata

  6. Se serveste

Note reteta

In loc de supa de vita putem pune apa.

Asa cum indica si reteta originala gulasul poate fi servit alaturi de cartofi sau alta garnitura.

Gulas unguresc – gust echilibrat, aromat, excelent. 


Related Posts

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Facebook Carnati de porc cu sos de vin – foarte simplu de pregatit si foarte gustosi. Un excelent fel de mancare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.