Omleta cu spanac – o gustare foarte consistenta si foarte buna.
Textul original al retetei: "5 portii: 10 oua, 1 lingura unt, 500 g spanac, 1 lingurita sare. Se sparg ouale intr-un castron, se adauga sarea si se bat bine. La ouale batute se adauga spanacul (fiert, racit si tocat). Se toarna apoi intr-o tigaie cu unt incins atata ou cit e necesar pentru o portie. Se rumeneste omleta pe ambele parti si cind e gata se ruleaza in forma de clatita. Se procedeaza la fel cu toata cantitatea."
Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955
- 5 oua
- 250 g spanac
- 1/2 lingura unt
- putina sare
-
Spanacul curatat de cotoare, se spala bine si se pune la fiert cu apa cat sa il acopere
-
Cand spanacul este fiert, se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece
-
Spanacul scurs bine de apa se pune pe un tocator si se toaca marunt cu un cutit
-
Ouale se bat cu putina sare si cu spanacul tocat marunt
-
Intr-o tigaie, se topeste untul si se pune compozitia de oua (punem toata compozitia daca tigaie e suficient de mare sau punem compozitia pe jumatate, pregatind apoi si cealalta
jumatate) -
Omleta se rumeneste frumos pe ambele parti
-
Cand e gata, omleta se pune pe farfurie si se ruleaza
-
Se serveste
Omleta cu spanac – o gustare foarte consistenta si foarte buna.