Budinca de macaroane, cu branza – o gustare delicioasa.
Textul original al retetei: "400 g macaroane, 3 linguri brinza de oi, 3 linguri brinza de vaci, 1 lingura unt, 2 linguri untura, 3 oua, 2 linguri zahar, 1 pahar lapte, 1 virf de cutit de sare, 3 pahare apa, 1 paharut pesmet. Se fierb intr-un vas cu apa macaroanele cu sare. Separat, se framinta intr-un vas brinza cu ouale, zaharul si laptele, apoi se adauga peste aceasta compozitie macaroanele fierte si se amesteca totul bine. Dupa aceea, se pune totul intr-o tava unsa cu untura si data cu pesmet. Deasupra se adauga untul topit si se introduce tava la cuptor. Dupa 15 minute se poate servi."
Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului. 1955
- 400 g macaroane
- 3 pahare apa
- 1 varf de cutit sare
- 3 linguri branza de oaie
- 3 linguri branza de vaci
- 3 oua
- 2 linguri zahar
- 1 pahar lapte
- 1-2 linguri untura
- 1 paharut pesmet
- 1 lingura unt
-
Macaroanele se fierb intr-un vas cu apa si sare
-
Separat, se amesteca intr-un vas branza de oaie si branza de vaci cu ouale, zaharul si laptele
-
Se adauga in aceasta compozitie macaroanele fierte si bine scurse de apa in care au fiert si se amesteca totul bine
-
Se pune totul intr-o tava unsa cu untura si data cu pesmet
-
Deasupra se adauga untul topit si se introduce tava la cuptor
-
Se lasa la cuptor sa se rumeneasca usor
-
Se serveste
Budinca de macaroane, cu branza – o gustare delicioasa.