BUDINCA DE MACAROANE, CU BRANZA – ANUL 1955

BUDINCA DE MACAROANE, CU BRANZA – ANUL 1955

Budinca de macaroane, cu branza – o gustare delicioasa.

BUDINCA DE MACAROANE, CU BRANZA – ANUL 1955
Timp preparare
50 mins
 

Textul original al retetei: "400 g macaroane, 3 linguri brinza de oi, 3 linguri brinza de vaci, 1 lingura unt, 2 linguri untura, 3 oua, 2 linguri zahar, 1 pahar lapte, 1 virf de cutit de sare, 3 pahare apa, 1 paharut pesmet. Se fierb intr-un vas cu apa macaroanele cu sare. Separat, se framinta intr-un vas brinza cu ouale, zaharul si laptele, apoi se adauga peste aceasta compozitie macaroanele fierte si se amesteca totul bine. Dupa aceea, se pune totul intr-o tava unsa cu untura si data cu pesmet. Deasupra se adauga untul topit si se introduce tava la cuptor. Dupa 15 minute se poate servi."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului. 1955

tip: Gustare
pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 400 g macaroane
  • 3 pahare apa
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 linguri branza de oaie
  • 3 linguri branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1-2 linguri untura
  • 1 paharut pesmet
  • 1 lingura unt
Instructiuni
  1. Macaroanele se fierb intr-un vas cu apa si sare

  2. Separat, se amesteca intr-un vas branza de oaie si branza de vaci  cu ouale, zaharul si laptele

  3. Se adauga in aceasta compozitie macaroanele fierte si bine scurse de apa in care au fiert si se amesteca totul bine

  4. Se pune totul intr-o tava unsa cu untura si data cu pesmet

  5. Deasupra se adauga untul topit si se introduce tava la cuptor

  6. Se lasa la cuptor sa se rumeneasca usor

  7. Se serveste

Note reteta

Budinca de macaroane, cu branza – o gustare delicioasa.


Related Posts

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Print OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940 Timp preparare 20 mins   Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat […]

VARZARI – ANUL 1940

VARZARI – ANUL 1940

Facebook Varzari – foarte fragede, gustoase si calde si reci. Gustare si de post. Print VARZARI – ANUL 1940 Timp preparare 1 hr 30 mins   Textul original al retetei: „Se face un aluat din o jumatate de ceasca de untdelemn, o jumatate ceasca de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.