CARTOFI DIN RESTURI DE PRAJITURI – ANUL 1965

CARTOFI DIN RESTURI DE PRAJITURI – ANUL 1965

Cartofi din resturi de prajituri – o idee buna in a transforma resturile de cozonac / pandispan / chec intr-un desert fin si delicios.

CARTOFI DIN RESTURI DE PRAJITURI- ANUL 1965
Timp preparare
1 hr 30 mins
Timp asteptare
12 hrs
 

Textul original al retetei: „250 g pesmet din prajituri uscate, 1 pahar zahar, 1 ½ pahar apa, 1 paharel rom, 125 g nuci pisate, 3 linguri cacao, 125 g unt proaspat, vanilie, cacao pentru presarat. Resturi uscate de cozonac, pandispan, chec se dau prin masina ca pesmetul. Se fierbe un sirop din zahar, apa, vanilie. Cand s-a racorit, se adauga un paharel de rom, pesmetul, cacaua. Se amesteca bine, apoi impreuna cu untul frecat spuma. Se adauga nucile pisate. Se lasa la rece pana se intareste. Din pasta obtinuta se formeaza cartofi care se dau prin cacao (se poate amesteca si cu un baton de ciocolata de menaj rasa). Cartofii se inteapa cu mici bucatele de nuci, asemanatoare ochilor de cartofi incoltiti.”

Sursa: Carte de dulciuri, Ecaterina Teisanu, 1965

tip: Desert
pentru: 8 persoane
Ingrediente
  • 500 g pesmet din prajituri uscate (cozonac/chec/pandispan)
  • 1 pahar zahar (250 g)
  • 1,5 pahar apa
  • 1 paharel rom
  • 125 g nuci pisate
  • 3 linguri cacao
  • 125 g unt
  • putina esenta de vanilie
  • cacao pentru presarat
Instructiuni
  1. Resturi uscate de cozonac, pandispan, si/sau chec se dau prin masina ca pesmetul

  2. Se fierbe un sirop din zahar, apa, vanilie

  3. Cand siropul s-a racit, se adauga un paharel de rom, pesmetul, cacaua. Se amesteca bine

  4. Se adauga untul frecat spuma si nucile pisate

  5. Se amesteca bine toata compozitia (trebuie sa obtinem o compozitie cam ca o mamaliguta)

  6. Se lasa la rece in frigider aproximativ 12 ore pana se intareste bine

  7. Din pasta obtinuta, se ia cate o bucata cu o lingura si apoi, in mana, se formeaza cartoful care se da prin cacao

  8. Cartofii se inteapa cu mici bucatele de nuci, asemanatoare ochilor de cartofi incoltiti

  9. Cartofii se pastreaza la frigider (altfel se inmoaie)

  10. Se servesc

Note reteta

Punand cantitatea de pesmet indicata in reteta originala (250 g) compozitia a iesit destul de moale (de lichida), astfel am suplimentat cantitatea de pesmet (pana la 500 g) pana am obtinut o compozitie mai intarita (cam ca o mamaliga).

Punem rom si nu esenta de rom.

Cartofi din resturi de prajituri – o idee buna in a transforma resturile de cozonac / pandispan / chec intr-un desert fin si delicios.


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Facebook Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.