CIORBA DE FASOLE USCATA – ANUL 1940

CIORBA DE FASOLE USCATA – ANUL 1940

Ciorba de fasole uscata – o ciorba fina, dulceaga, aromata, excelenta.

CIORBA DE FASOLE USCATA – ANUL 1940
Timp preparare
2 hrs 30 mins
 

Textul original al retetei: „(6 pers.) Cantitati: 300 gr. fasole uscata, 1 morcov, 1 postarnac, 1 patrunjel, 2 cepe, 2 linguri de untdelemn, sare si patrunjel verde. Fasolea aleasa se spala si se pune sa fiarba cu apa rece. Cand da primul clocot, se schimba apa, inlocuindu-se cu alta fierbinte. Se adauga apoi ceapa taiata marunt. Cand fasolea e pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul taiat in fire subtiri. Cand plesneste pielita, se adauga sarea. In timpul verii se pun felii de rosii si ardei. Cand fasolea e bine fiarta, se serveste cu patrunjel verde tocat.”

Sursa: Noutati gospodaresti. Casa si masa sanatatii noastre. Elisabeta Ciortan si Xenia Nicolau, 1940

tip: Supa / Ciorba
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 300 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
Instructiuni
  1. fasolea pusa la inmuiat de seara, se scurge de apa in care a stat la inmuiat si se pune la fiert in apa rece

  2. cand da primul clocot, se schimba apa, inlocuindu-se cu alta apa fierbinte

  3. se adauga apoi ceapa taiata marunt

  4. cand fasolea e pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul taiat marunt (morcovul, pastranacul si radacina de patrunjel)

  5. cand plesneste pielita boabelor de fasole, se adauga sarea si uleiul

  6. cand fasolea e bine fiarta, se adauga patrunjel verde tocat marunt

  7. se serveste

Note reteta

Asa cum indica reteta originala, in timpul verii se pun in ciorba si felii de rosii si ardei.
Ciorba de fasole uscata – o ciorba fina, dulceaga, aromata, excelenta.


Related Posts

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

Facebook Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos! Textul original al retetei: „Se pune fasolea la fiert. In timp ce fierbe fasolea, se curate, se spala o sfecla rosie si se da prin razatoare. Se tae o varza mica, in firisoare subtiri, pe […]

VARZARI – ANUL 1940

VARZARI – ANUL 1940

Facebook Varzari – foarte fragede, gustoase si calde si reci. Gustare si de post. Textul original al retetei: „Se face un aluat din o jumatate de ceasca de untdelemn, o jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul sa fie potrivit de moale. […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.