Salata de praz – o salata interesanta si foarte gustoasa.
Textul original al retetei: „Cantitati: 4 fire de praz, ½ lingurita mustar, 2 linguri otet sau suc de lamaie, 2 linguri untdelemn, sare. Prazul curatit se taie in felii lungi (3-4 cm.) si subtiri, se fierbe in apa cu sare, se strecoara, se pune pe farfurie si se adauga sosul facut din cele amintite mai sus.”
Sursa: Bucatarie dietetica si vegetariana, Lucretia Dr. Opreanu, 1938
- 4 fire praz
- 1/2 lingurita mustar
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri ulei
- sare
-
prazul se curata, se spala, iar partea tare a prazului se taie in bucati de 3-4 cm si apoi fiecare bucata se taie in lung in feliute subtiri
-
prazul se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge de apa in care a fiert si se pune in salatiera
-
se adauga mustarul, sucul de lamaie, uleiul, putina sare si se amesteca bine
-
se serveste
Asa cum indica si reteta originala in loc de suc de lamaie se poate pune otet.
Salata de praz – o salata interesanta si foarte gustoasa.