SALATA DE PRAZ – ANUL 1938

SALATA DE PRAZ – ANUL 1938

Salata de praz – o salata interesanta si foarte gustoasa.

SALATA DE PRAZ – ANUL 1938
Timp preparare
20 mins
 

Textul original al retetei: “Cantitati: 4 fire de praz, ½ lingurita mustar, 2 linguri otet sau suc de lamaie, 2 linguri untdelemn, sare. Prazul curatit se taie in felii lungi (3-4 cm.) si subtiri, se fierbe in apa cu sare, se strecoara, se pune pe farfurie si se adauga sosul facut din cele amintite mai sus.”

Sursa: Bucatarie dietetica si vegetariana, Lucretia Dr. Opreanu, 1938

tip: Salata
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 4 fire praz
  • 1/2 lingurita mustar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sare
Instructiuni
  1. prazul se curata, se spala, iar partea tare a prazului se taie in bucati de 3-4 cm si apoi fiecare bucata se taie in lung in feliute subtiri

  2. prazul se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge de apa in care a fiert si se pune in salatiera

  3. se adauga mustarul, sucul de lamaie, uleiul, putina sare si se amesteca bine

  4. se serveste

Note reteta

Asa cum indica si reteta originala in loc de suc de lamaie se poate pune otet.
Salata de praz – o salata interesanta si foarte gustoasa.


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

SARMALE DE POST CU VARZA ACRA – ANII 1930

SARMALE DE POST CU VARZA ACRA – ANII 1930

Facebook Sarmale de post cu varza acra – dulci-acrisoare, fine, foarte gustoase.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.