SPANAC DE POST – ANUL 1920

SPANAC DE POST – ANUL 1920

Spanac de post – usor de preparat, interesant si foarte gustos.

SPANAC DE POST – ANUL 1920
Timp preparare
30 mins
 

Textul original al retetei: „Dupa ce am curatat, spalat si scurs spanacul, il prajim in untdelemn fierbinte. Apoi il asezam intr-o tigae cu apa, cu untdelemn, sare, putin piper si stafide mici negre; si lasam sa fiarba pana scade sosul.”

Sursa: Economia casnica sau carte de gospodarie, Elena M. Demetrescu, 1920

tip: Fel Principal
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 400-500 g spanac
  • cateva linguri ulei
  • 2 linguri stafide mici negre
  • putina sare
  • putin piper macinat
Instructiuni
  1. Spanacul curatat, spalat bine si scurs de apa se prajeste in ulei fierbinte pana se inmoaie

  2. Se pune peste spanac putina apa (suficienta cat sa fiarba spanacul insa sa nu fie prea multa)

  3. Se adauga stafidele, putina sare si putin piper macinat

  4. Se lasa sa fiarba pana cand scade sosul si spanacul e bine fiert (devine ca o pasta omogena)

  5. Spre final se gusta si se potriveste de sare (daca mai trebuie)

  6. Se serveste

Note reteta

Spanac de post – usor de preparat, interesant si foarte gustos.


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

GOGOSI CU DROJDIE – ANUL 1957

GOGOSI CU DROJDIE – ANUL 1957

Facebook Gogosi cu drojdie – gogosi foarte bune de post.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.