Salata verde preparata olteneste – o combinatie foarte interesanta si foarte gustoasa.
Textul original al retetei: “Se curata salata si ceapa verde si se spala bine. Se taie salata taitei, ceapa verde marunt si se pun intr-un castron. Se prepara sosul din ulei, otet indoit cu apa, sare si piper. Se adauga mujdei de usturoi si un ardei iute taiat marunt. Se amesteca si se toarna peste salata”.
Sursa: Pe urmele renumitei bucatarii romanesti, Nadejda Ciobanu, Veronica Brote, 1969
- 1 salata
- 1 legatura ceapa verde
- putin ulei
- putin otet
- sare
- piper
- 2-3 catei usturoi
- 1 ardei iute
-
se spala salata verde si se taie fideluta
-
se curata ceapa verde si se taie rondele
-
se pun salata si ceapa intr-un caston
-
ardeiul iute se spala si se taie rondele
-
din usturoi se pregateste un mujdei
-
sosul pentru salata se pregateste astfel: se amesteca uleiul cu otetul indoit cu apa, sare, piper, mujdeiul de usturoi, si ardeiul iute taiat rondele
-
sosul se toarna peste salata si ceapa; se amesteca bine
-
se serveste
Salata verde preparata olteneste – o combinatie foarte interesanta si foarte gustoasa.