URZICI SLEITE – ANUL 1941

URZICI SLEITE – ANUL 1941

Urzici sleite – foate bune, gust de primavara.

URZICI SLEITE – ANUL 1941
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei: “Se aleg urzicile tinere, se curata, se oparesc si se limpezesc. Se pun la fiert cu apa rece si cu o ceapa intreaga. Cine vrea pune si un morcov sau pastarnac. Cand sunt fierte bine, se scurg de apa, pe care o pastram. Peste urzici se pune o lingura de faina de grau sau de papusoiu, se amesteca bine pana se capata o pasta ca ciulamaua; dupa ce se toarna zeama care s-a strecurat, se pune la fiert. Cand scade bine se serveste cu mamaliguta si cu mujdeiu de usturoiu. Unii pun in ele si uleiu de nuca, untdelemn, etc. Altii pun uleiul chiar la sleit. In loc de mujdeiu de usturoiu pe deasupra se pune ceapa prajita si hrean.[…]”

Sursa: Bucataria Satencei (Mancari fara carne), Maria General Dobrescu, 1941

tip: Fel Principal
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 400-500 g urzici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura malai
  • putin ulei
  • sare
  • mujdei de usturoi
  • mamaliguta
Instructiuni
  1. urzicile tinere se spala bine, se oparesc cateva minute in apa fierbinte si se limpezesc

  2. se fierb urzicile cu apa cat sa le acopere impreuna cu o ceapa curatata, lasata intreaga si un morcov curatat, intreg

  3. cand sunt bine fierte urzicile, se scurg de apa (pe care o pastram) si dam deoparte ceapa si morcovul

  4. peste urzici se pune o lingura de malai si se amesteca bine pana se obtine o pasta ca o ciulama

  5. se toarna peste pasta de urzici putina apa din cea in care au fiert, putin ulei si se pun pe foc sa scada

  6. spre final, se potrivesc de sare

  7. separat, se pregatesc mujdei de usturoi si mamaliguta

  8. urzicile se servesc cu mamaliguta si mujdeiu de usturoi 

Note reteta

Asa cum indica reteta originala, urzicile se pot servi in loc de mujdei de usturoi, cu ceapa prajita pusa pe deasupra si hrean.
Urzici sleite – foarte bune, gust de primavara.


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

SARMALE DE POST CU VARZA ACRA – ANII 1930

SARMALE DE POST CU VARZA ACRA – ANII 1930

Facebook Sarmale de post cu varza acra – dulci-acrisoare, fine, foarte gustoase.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.