Bors de loboda – rapid, frumos si delicios.
Textul original al retetei: „Se pun la fiert in apa clocotita, ceapa verde si loboda, spalate si taiate, 2-3 linguri de orez si sare. Cind totul este fiert, se adauga borsul fiert separat, se lasa sa mai dea citeva clocote, apoi se pune leustean tocat marunt. Se serveste simplu sau dres cu ou si smantana.”
Sursa: Pe urmele renumitei bucatarii romanesti, Nadejda Ciobanu, Veronica Brote, 1969
- cateva legaturi loboda rosie si alba (aproximativ 300-500 g)
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri orez
- 500 ml bors
- 2 linguri ulei (optional)
- 1 l apa
- sare
-
Se aleg doar frunzele de loboda, se spala bine si se taie marunt (fideluta)
-
Ceapa verde, curatata si spalata, se taie rondele
-
Intr-un litru de apa se pun la fiert loboda, ceapa si orezul
-
Se fierbe separat borsul
-
Cand orezul este aproape fiert, se adauga borsul si uleiul. Se potriveste de sare.
-
La final se adauga leustean verde tocat marunt
-
Se serveste
Chiar daca reteta originala nu indica, am pus si 2 linguri de ulei.
Optional se poate drege cu ou si smantana asa cum indica reteta originala si daca nu dorim sa fie de post.
Bors de loboda – rapid, frumos si delicios.