MAMALIGA PRAJITA CU ZAHAR SAU MARMELADA – ANUL 1949

MAMALIGA PRAJITA CU ZAHAR SAU MARMELADA – ANUL 1949

Mamaliga prajita cu zahar sau marmelada – un dulce simplu, aromat si foarte bun.

MAMALIGA PRAJITA CU ZAHAR SAU MARMELADA – ANUL 1949
Timp preparare
1 hr 10 mins
 

Textul original al retetei: “Se fierbe o mamaliga in lapte cu sare si putin zahar. Cand este gata se adauga grasime sau unt in compozitie. Se rastoarna, se lasa sa se raceasca si se taie felioare care se prajesc in grasime. Se servesc presarate cu zahar pudra. Laptele se poate aroma cu vanilie sau coaje de lamaie. In loc de zahar se poate servi cu marmelada subtiata cu apa, ca un sos.”

Sursa: Carte pentru cantine, 1949

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 4 cani lapte
  • ptina esenta vanilie sau coaja rasa de lamaie
  • 2 cani malai
  • 2-3 linguri zahar tos
  • putina sare
  • 50 g unt
  • 1/2 pahar ulei
  • zahar pudra
  • marmelada
Instructiuni
  1. Se pune in lapte esenta de vanilie sau coaja de lamaie

  2. Se face o mamaliga din malai, lapte, zaharul tos si putina sare (nu se pune apa absolut deloc)

  3. Spre final se adauga untul amestecandu-se bine

  4. Cand e gata, se rastoarna mamaliga intr-un vas cu o forma potrivita (ca sa fie usor apoi sa taiem felii)

  5. Se lasa sa se raceasca, apoi mamaliga se taie felii

  6. Feliile de mamaliga se prajesc in ulei (se rumenesc frumos pe ambele parti) si se servesc pudrate cu zahar sau unse cu marmelada

Note reteta

Mamaliga prajita cu zahar sau marmelada – un dulce simplu, aromat si foarte bun.


Related Posts

PRAJITURA “SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA “SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Print PRAJITURA “SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986 Timp preparare 30 mins Timp gatire 35 mins Timp total 1 hr 5 mins   Textul original al retetei: “Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar […]

INGHETATA DE PORTOCALE – ANUL 1929

INGHETATA DE PORTOCALE – ANUL 1929

Facebook Inghetata de portocale – o inghetata foarte buna si foarte simplu de pregatit.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.