Mamaliga prajita cu zahar sau marmelada – un dulce simplu, aromat si foarte bun.

Textul original al retetei: „Se fierbe o mamaliga in lapte cu sare si putin zahar. Cand este gata se adauga grasime sau unt in compozitie. Se rastoarna, se lasa sa se raceasca si se taie felioare care se prajesc in grasime. Se servesc presarate cu zahar pudra. Laptele se poate aroma cu vanilie sau coaje de lamaie. In loc de zahar se poate servi cu marmelada subtiata cu apa, ca un sos.”
Sursa: Carte pentru cantine, 1949
- 4 cani lapte
- ptina esenta vanilie sau coaja rasa de lamaie
- 2 cani malai
- 2-3 linguri zahar tos
- putina sare
- 50 g unt
- 1/2 pahar ulei
- zahar pudra
- marmelada
-
Se pune in lapte esenta de vanilie sau coaja de lamaie
-
Se face o mamaliga din malai, lapte, zaharul tos si putina sare (nu se pune apa absolut deloc)
-
Spre final se adauga untul amestecandu-se bine
-
Cand e gata, se rastoarna mamaliga intr-un vas cu o forma potrivita (ca sa fie usor apoi sa taiem felii)
-
Se lasa sa se raceasca, apoi mamaliga se taie felii
-
Feliile de mamaliga se prajesc in ulei (se rumenesc frumos pe ambele parti) si se servesc pudrate cu zahar sau unse cu marmelada
Mamaliga prajita cu zahar sau marmelada – un dulce simplu, aromat si foarte bun.