MAMALIGA BOIEREASCA – ANUL 1927

MAMALIGA BOIEREASCA – ANUL 1927

Mamaliga boiereasca – o mamaliga foarte, foarte gustoasa!

MAMALIGA BOIEREASCA – ANUL 1927
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: „Se face mamaliga cu lapte in loc de apa, cand se amesteca se adaoga 2-3 linguri de branza si 2 linguri de unt proaspat, se rastoarna si se serveste.”

Sursa: Carte de bucate, D-na Petrini, 1927

tip: Gustare
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 2 cani malai
  • 4 cani lapte
  • 2-3 linguri branza (telemea) rasa
  • 60 g unt
  • sare
Instructiuni
  1. Se face o mamaliga numai cu lapte (nu se pune apa deloc)

  2. Se adauga untul si  branza rasa amenstecandu-se bine si se potriveste de sare (daca mai e nevoie)

  3. Cand e gata, se rastoarna mamaliga pe un tocator de lemn

  4. Se lasa putin sa se raceasca apoi se taie cu ata

  5. Se serveste

Note reteta

Mamaliga boiereasca – o mamaliga foarte, foarte gustoasa.


Related Posts

ICRE DE BRANZA – ANUL 1957

ICRE DE BRANZA – ANUL 1957

Facebook Icre de branza – un aperitiv usor si gustos.

POVETE – ANUL 1966

POVETE – ANUL 1966

Facebook Cum preparam piureul de cartofi? Sursa: Sfaturi gospodaresti, 1966



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.