MAMALIGA BOIEREASCA – ANUL 1927

MAMALIGA BOIEREASCA – ANUL 1927

Mamaliga boiereasca – o mamaliga foarte, foarte gustoasa!

MAMALIGA BOIEREASCA – ANUL 1927
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: „Se face mamaliga cu lapte in loc de apa, cand se amesteca se adaoga 2-3 linguri de branza si 2 linguri de unt proaspat, se rastoarna si se serveste.”

Sursa: Carte de bucate, D-na Petrini, 1927

tip: Gustare
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 2 cani malai
  • 4 cani lapte
  • 2-3 linguri branza (telemea) rasa
  • 60 g unt
  • sare
Instructiuni
  1. Se face o mamaliga numai cu lapte (nu se pune apa deloc)

  2. Se adauga untul si  branza rasa amenstecandu-se bine si se potriveste de sare (daca mai e nevoie)

  3. Cand e gata, se rastoarna mamaliga pe un tocator de lemn

  4. Se lasa putin sa se raceasca apoi se taie cu ata

  5. Se serveste

Note reteta

Mamaliga boiereasca – o mamaliga foarte, foarte gustoasa.


Related Posts

RETETA GASCA IN LAPTE – anul 1935

RETETA GASCA IN LAPTE – anul 1935

Facebook Reteta gasca in lapte pentru un gust dulceag, fin. Print GASCA IN LAPTE – anul 1935 Timp preparare 15 mins Timp gatire 2 hrs Timp total 2 hrs 15 mins   Textul original:”Iata o mancare de toata finetea. Se recomanda.Gasca singura e pusa la […]

PLACINTA CU BRANZA DE VACI – anul 1965

PLACINTA CU BRANZA DE VACI – anul 1965

Facebook Gustul copilarie – placinta cu branza de vaci Print PLACINTA CU BRANZA DE VACI – ANUL 1965 Timp preparare 2 hrs 30 mins Timp gatire 20 mins Timp total 2 hrs 50 mins   Text original:”600 g faina, 30 g untura sau 40 g […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.