CREMA DE ZMEURA – ANUL 1965

CREMA DE ZMEURA – ANUL 1965

Crema de zmeura – desert aromat, fin, delicios.

CREMA DE ZMEURA – ANUL 1965
Timp preparare
55 mins
 

Textul original al retetei: „4 oua, 200 g zahar pudra, ½ kg zmeura, 1 ceasca lapte, 75 g zahar tos. Se bat albusurile spuma, se adauga 150 g zahar pudra si fructele zdrobite. Se asaza aceasta crema in forma de pepene pe o farfurie si se acopera cu 50 g zahar tos. Separat se pregateste un sos: se arde restul de zahar pudra, se stinge cu lapte si se toarna peste galbenusurile frecate cu restul de zahar tos. Se amesteca pe masina pana se ingroasa. Se toarna sosul imprejurul cremei.”

Sursa: Carte de bucate, Rada Nicolae, Maria Iliescu, Elena Baltag, 1965

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 500 g zmeura
  • 1 ceasca lapte
  • 75 g zahar tos
  • putina sare
Instructiuni
  1. Zmeura se zdrobeste apoi se trece printr-o sita, frecand bine cu o lingura de lemn astfel incat cat mai multa pulpa sa treaca prin sita si astfel sa obtinem o pasta iar in sita sa ramana doar samburii

  2. Se bat albusurile spuma (se adauga si un praf de sare pentru a obtine o spuma ferma)

  3. Treptat, se incorporeaza in spuma de albus 150 g zahar pudra si pasta de zmeura

  4. Se pune aceasta crema intr-un recipient sau in mai multe recipiente individuale (cupe etc), se presara deasupra cremei 50 g zahar tos si se pune la rece

  5. Separat, se pregateste un sos astfel:

     – galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar tos (25 g)

     – se arde restul de zahar pudra (50 g) si se stinge cu laptele

     – zaharul ars stins cu lapte se incorporeaza usor (putin cate putin) in galbenusuri (amestecand incontinuu) apoi se pune la foc mic si se amesteca permanent pana se ingroasa

    – sosul se lasa sa se raceasca

  6. Se toarna sosul imprejurul cremei de zmeura

  7. Optional se decoreaza crema cu zmeura

  8. Se serveste

Note reteta

Se poate folosi zmeura proaspata sau congelata (eu am folosit zmeura congelata).
Crema de zmeura – un desert parfumat, fin si foarte placut!


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Facebook Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.